Home BiH FOTO Besana noć iza stanovnika Sapne, za samo dva sata padavina pričinjena ogromna šteta

FOTO Besana noć iza stanovnika Sapne, za samo dva sata padavina pričinjena ogromna šteta

0
FOTO Besana noć iza stanovnika Sapne, za samo dva sata padavina pričinjena ogromna šteta

Za samo dva sata obilnih kišnih padavina u razdoblju od 18 do 20 sati, područje općine Sapna je u subotu uvečer pretrpilo ogromne materijalne štete. Jak i intenzivan pljusak prouzrokovao je bujične vode koje su nosile sve pred sobom.

“Od jutros dobijamo informacije o razmjerama pričinjene štete. U prvi mah nisu bile ovakve prognoze, ali dobijamo informacije da su štete ogromne.

Pokrenuta klizišta

Jedan dio općine nema vode, u pojedinim naseljima pokrenula su se klizišta. U blokadi je bio regionalni put Kalesija – Sapna, kao i alternativni put preko Međeđe.

Za sanaciju posljedica nevremena bit će nam neophodna pomoć viših organa vlasti”, kaže načelnik Općine Sapna Zudin Mahmutović.

Vodena bujica je odnijela i u potpunosti uništila dva automobila, poplavljeno je na desetine duluma poljoprivrednog zemljišta, a i nekoliko stambenih objekata.

Najteža situacija je u naseljima Nezuk, Međeđa, Žuje, Šarci…

Ekipe na terenu

“Ekipe su na terenu. Problem predstavljaju učestali pljuskovi. Nadamo se da će situacija ostati pod kontrolom”, kažu u Općinskom štabu Civilne zaštite Sapna.

U Sapni je proglašeno stanje prirodne nesreće.

Poplave su pogodile i općinu Kalesija. Situacija na tom području je od jutros pod kontrolom.

Prethodne noći došlo je do plavljenja jednog poslovnog objekta u Memićima, te nekoliko stambenih objekata usljed čega je evakuisana jedna porodica.

Najteža situacija bila je u mjesnim zajednicama Gornja Kalesija, Gornje Petrovice, Tojšići, Hidani, Donji Rainci i Brda, prenosi FENA.

(Foto: FENA)

(Foto: FENA)

(Foto: FENA)

Raport.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here