Home BiH Facebook stranica poznata po negiranju genocida i slavljenju koljača prijeti uposlenicima MC Srebrenica i naziva ih ustašama

Facebook stranica poznata po negiranju genocida i slavljenju koljača prijeti uposlenicima MC Srebrenica i naziva ih ustašama

0
Facebook stranica poznata po negiranju genocida i slavljenju koljača prijeti uposlenicima MC Srebrenica i naziva ih ustašama

Jedna od najogavnijih četničkih facebook stranica ponovo se obrušila gnusnim uvredama na uposlenike Memorijalnog centra u Srebrenici uz relativizaciju i indirektno negiranje genocida u Srebrenici.

Facebook stranica Despotovina, inače poznata po negiranju genocida i reklamiranju četničkog sadržaja, ovaj put se obrušila na izvještaj Memorijalnog centra Srebrenica o negiranju genocida u 2021. godini.

U izvještaju se spominje upravo ova stranica u kontekstu negiranja genocida, veličanja koljača i silovatelja i svega što je zločinačko.

I to je glorifikatorima zločina zasmetalo.

U svojoj novoj objavi navode kako oni nikad ne negiraju genocid izmišljajući da priznaju neke genocide nad Srbima koji su se navodno nekad u historiji desili u Srebrenici.

Odvratna objava negatora genocida

Onda su počeli vrijeđati uposlenike Memorijalnog centra nazivajući ih ustašama.

Optužuju tako ‘ustaše’ da žele predstaviti Srbe kao agresore, a da tobože njihovu djecu predstave kao koljače i genocidaše.

Radi se o klasičnoj retorici negatora genocida koji nisu u stanju da se odreknu zločinaca među sobom. Umjesto toga oni se poistovjećuju sa genocidašima, koljačima, silovateljima djevojčica, smatrajući to normalnim.

Naravno, na ovakve objave nižu se komentari istomislećih negatora genocida u kojima su u prijetnje uposlenicima MC Srebrenica.

Trenutno se javljaju ‘obožavatelji’ hvaleći se da su u izjveštaju o negiranju genocida bili u ‘top 10’ i da jedva čekaju da se objavi novi.

Raport.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here