Home BiH Emotivna prepiska Jovanovića i Hadžihafizbegovića:”Razumijem te Emire, volim te jako i iskreno”

Emotivna prepiska Jovanovića i Hadžihafizbegovića:”Razumijem te Emire, volim te jako i iskreno”

0
Emotivna prepiska Jovanovića i Hadžihafizbegovića:”Razumijem te Emire, volim te jako i iskreno”

Lider Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović oglasio se na Facebooku gdje je objavio dio prepiske s poznatim bosanskohercegovačkim glumcem nakon dva masakra u Srbiji tokom sedmice.

“Uznemiren sam i plačem. Ovo je… Ne znam, nemam riječi. Možda sutra kad se saberem. Ponekad pomislim da sve ovo od ‘91 samo sanjam, da ću se probuditi na sećiji Centrotransovog autobusa sa ekskurzijom Mašinske škole na putu za Medulin kod Pule. Da ću vrisnuti i probuditi se sav u znoju i pričati drugovima iz razreda kako sam sanjao užasan san. Kako se Jugoslavija raspala, kako sam sanjao strašne pokolje, krv, jame, neke TV emisije gdje se u zatvorenim kućama tuku, j*bu i mrze i onda u magnovenju sanjam kako neku djecu ubijaju u Sarajevu, Beogradu i tad mi se san prekida.

Dodajte mi tu Fantu i dajte mi komad krompiruše da dođem sebi. “Koliko do Pule”, pitam. Još 30 kilometara. “Super”, odgovaram i mlatim krompirušu iz kutije za cipele sa podlogom od folije. Ovo više u zdrav mozak ne staje. Očajan sam, Čedo. Volim te jako i iskreno. Kad ovo napišem, lakše mi je”, podijelio je Jovanović dio poruke koju mu je poslao Hadžihafizbegović.

Odgovorio mu je da ga dobro razumije da ga voli ‘jako i iskreno’.

“Nikad nismo bili potrebniji jedni drugima kao sad. Tuga, moj Emire, đavo uvijek dođe po svoje i uzme najnevinije… krv i med, znali su Turci zašto svaku noć pred spavanje zamolim Boga da se probudim na sećiji Centrotransovog autobusa. Moguće je, vjerujem da je moguće, ali izgleda da Bog još čeka da mi molitva 100% bude iskrena. Svi mi negdje varamo Boga, a on se smije i čeka Anđelijin tekst čeka one sa “planete malog princa”, samo on zna zašto je poslao Kostu u školu. Sotona je u Kostu ušao tiho, neznano, sam. Mi smo još amateri da to odgonetnemo. Ono što je sigurno – ni sarajevska, ni beogradska djeca nisu mrtva. Bog s njima oko sebe smišlja neku novu fintu ne bi li nas popravio i natjerao da se konačno obračunamo sa “zakržljalim psihologijama i fašističkim go*nima”, poručio je Jovanović.

Raport.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here