Home BiH Džeparoške iz BiH krišom ukrale svežanj novca od starijeg muškarca u Njemačkoj

Džeparoške iz BiH krišom ukrale svežanj novca od starijeg muškarca u Njemačkoj

0
Džeparoške iz BiH krišom ukrale svežanj novca od starijeg muškarca u Njemačkoj

Državljanka Bosne i Hercegovine (32) uhapšena je danas nakon što je utvrđeno da je od 54-godišnjaka ukrala svežanj novca u iznosu od 8.000 evra, koje je krišom uzela iz njegovog zadnjeg džepa.

Kako prenose njemački mediji, savezna policija je dobila dojavu od svjedoka krađe koja se desila u najfrekventnijem dijelu dana na Centralnoj stanici u Diseldorfu.

Naime, očevidac je rekao da su dvije žene napravile iznenadnu gužvu na peronu, a zatim iz džepa starijeg muškarca uzele novac. Međutim, ošećeni je odmah primijetio da je pokraden, a njih dvije su se uspaničile i bacile novac. Starija džeparoškinja je odmah zadržana na licu mjesta do dolaska policije. Policija je uspjela da vrati novac oštećenom.

Osumnjičena je zatim sprovedena u policijsku stanicu radi daljeg saslušanja. U konsultaciji sa javnim tužiocem, ona je ubraznom procedurom odmah izvedena pred sudiju.

Inače, kako prenose mediji, 32-godišnjakinja i njena saučesnica su pritvorene, a protiv njih je pokrenut krivični postupak.

Inače, ovo nije njihovo prvo privođenje jer ova ženska banda već mjesecima hara željezničkim stanicama i predstavlja pravu noćnu moru za njemačku policiju, jer čim ih puste, bivaju uhapšene u roku od par dana.

Raport.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here