Home BiH Državljanka Hrvatske povrijeđena i zaglavljena na planini Velež: “Ne možemo ništa učiniti”

Državljanka Hrvatske povrijeđena i zaglavljena na planini Velež: “Ne možemo ništa učiniti”

0
Državljanka Hrvatske povrijeđena i zaglavljena na planini Velež: “Ne možemo ništa učiniti”

Na području planine Velež, na Via Ferrati “Srce Veleža”, došlo je do nesreće u kojoj je povrijeđena državljanka Hrvatske, a u toku je akcija spašavanja.

Međutim, spašavanje je otežano zbog izuzetno nepristupačne lokacije.

U akciji spašavanja učestvuje Civilna zaštita Hercegovačko-neretvanskog kantona, Gorska služba Mostar, kao i Helikopterski servis RS-a koji bezuspješno nadlijeće lokaciju gdje se povrijeđena planinarka nalazi.

Iz civilne zaštite su objavili snimak na kojem se vidi da je nesretna žena zapela na vrlo opasnom mjestu, doslovno na litici.

Ni nakon 20 naleta spasioci nisu mogli prići helikopterom ni blizu povrijeđene planinarke, koja se nalazi u vrletima planine Velež.

“Dali smo sve od sebe, uradili više od 20 naleta, ali ne može se prići. To su vertikalne stijene. Nigdje ni blizu nismo mogli prići. Imao sam mnogo akcija i uvijek nastojim dati maksimum, ali ovdje ne možemo ništa učiniti”, rekao je Boban Kusturić, koji se nalazi u misiji spašavanja.

Spasioci Gorske službe za spašavanje Mostar zbog toga pokušavaju doći do povrijeđene kako bi je izvukli do tačke gdje je helikopter može preuzeti i transportovati dalje. Na teren su otišli i iz GSS stanice Sarajevo.

Raport.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here