Home BiH Dodiku nije sjela izjava Konakovića: Da ima znanja i iskustva, kao što nema…

Dodiku nije sjela izjava Konakovića: Da ima znanja i iskustva, kao što nema…

0
Dodiku nije sjela izjava Konakovića: Da ima znanja i iskustva, kao što nema…

Nakon što je šef bh. diplomatije Elmedin Konaković izjavio da RS nikad lošije nije stajala na međunarodnoj sceni, reagirao je predsjednik ovog entiteta Milorad Dodik.

Konaković je danas održao press-konferenciju kazavši kako ne bi bilo pametno da Dodik i SNSD blokiraju napradek te da on i RS nikad lošije nisu stajali na međunarodnoj sceni, a BiH nikad bolje.

Конаковић да има знања и искуства у политици, као што нема, знао би да то што БиХ “добро” стоји у центрима гдjе се, како он рече, “о БиХ одлучује”, значи само и искључиво да ће се од њега и сличних очекивати још већа послушност, подаништво и рад против властитих и интереса свог…
— Милорад Додик (@MiloradDodik) June 19, 2023

“Konaković da ima znanja i iskustva u politici, kao što nema, znao bi da to što BiH ‘dobro’ stoji u centrima gdje se, kako on reče, ‘o BiH odlučuje’, znači samo i isključivo da će se od njega i sličnih očekivati još veća poslušnost, podaništvo i rad protiv vlastitih i interesa svog naroda”, naveo je Dodik.

Kaže da postoje i drugi centri moći.

“Međutim, postoje i drugi međunarodni centri moći koji dobro razumiju sve procese u BiH i koji prepoznaju da Republika Srpska vodi politiku mira i očuvanja Dejtona. Žao mi je što Konaković nema snage da se odupre rušilačkoj politici svojih savjetodavaca i okrene se realnom dijalogu s aktuelnim političkim akterima u okviru BiH, a ne izvan nje”, istakao je Dodik.

Raport.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here