Home BiH Dodik poručio Vulinu: Brate, dobro došao u klub sankcionisanih, sada će ti biti lakše

Dodik poručio Vulinu: Brate, dobro došao u klub sankcionisanih, sada će ti biti lakše

0
Dodik poručio Vulinu: Brate, dobro došao u klub sankcionisanih, sada će ti biti lakše

Predsjednik bh. entiteta RS Milorad Dodik osudio je uvođenje američkih sankcija direktoru Bezbjednosno-informativne agencije Srbije Aleksandru Vulinu, komentirajući da su one znak da je radio i radi u korist svoje države i srpskog naroda.

Dodik je rekao da su sankcije nagrada za njegov patriotizam i istrajanost u očuvanju prijateljskih odnosa sa Rusijom i ruskim narodom.

“Svako ko je neutralan na današnjoj globalnoj političkoj sceni i nije stao na stranu američkih interesa, za SAD je neprijatelj. Aleksandar Vulin je za SAD ‘kriv’ jer je ostao prinicipijelan i izričito protiv uvođenja sankciji Rusiji zbog rusko-ukrajinskog sukoba” kazao je Dodik za Srnu na pitanje da prokomentariše sankcije koje je američko Ministarstvo finansija uvelo Vulinu.

Dodik dodaje da je to ta američka demokratija “o kojoj slušamo od Michaela Murphya i sličnih njemu”.

On je tvrdi da je i sam pod američkim sankcijama, jer je RS bila protiv uvođenja sankcija Rusiji i zastupala neutralan stav te da se zbog toga osjeća “veoma dobro”. Naravno, radi se o neistini, jer je Dodik sankcionisan zbog korupcije i podrivanja Dejtona.

Doodik je dalje kazao i da “su u američkim obrazloženjima o uvođenju sankcija uvijek navedeni razlozi koji nemaju veze sa zdravom pameću da bi se prikrila stvarna istina sankcionisanja Srba, a to su ucjene, pritisci i zaštita vlastitih interesa silom i prijetnjom”.

Dodik je istakao da osuđuje politiku sankcija i pritisaka i daje punu podršku Aleksandru Vulinu u daljem radu.

“Mi, Srbi jesmo mali narod, ali izuzetno ponosan i nikada nećemo biti predmet ucjena i tuđih interesa. Kao političkim predstavnicima Srba na prvom mjestu su nam upravo interesi i budućnost našeg naroda, kao i Republike Srpske i Srbije. Brate, dobro došao u klub sankcionisanih, sada će ti biti lakše”, naveo je Dodik.

Raport.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here