Home BiH Dodik je prošli put “izradio” Putina. Hoće li i sada?

Dodik je prošli put “izradio” Putina. Hoće li i sada?

0
Dodik je prošli put “izradio” Putina. Hoće li i sada?

Miloradu Dodiku nije strano da se kiti tuđim perjem, sebi daje veći značaj nego što, objektivno, uopće ima predsjednik jednog entiteta, regije, unutar međunarodno priznate države.

Iz te perspektive treba gledati i aktuelni Dodikov boravak u Moskvi, gdje bi se predsjednik bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska trebao sastati i sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom.

Putin optužen za zločine u Ukrajini

Bio bi to već treći put da Dodik ide na noge ruskom lideru (inače optuženom za ratne zločine u Ukrajini, kako je objavio Međunarodni krivični sud) u posljednjih godinu, kako slavodobitno pišu Dodiku naklonjeni mediji u RS.

Međutim, izuzev guranja prsta u oko ostatku civiliziranog svijeta, koji se zgražava i otvoreno suprotstavlja ruskoj zločinačkoj agresiji na Ukrajinu, i bahaćenja tuđom silom, od višeminutnih susreta i slikanja sa Putinom i nije bilo kakvog opipljivog efekta.

Vidjet ćemo šta će biti nakon ovog sastanka, koji bi se mogao održati već danas, a na kojem bi se navodno trebalo razgovarati o cijenama plina i novom plinovodu.

Vidjet ćemo kako će ruska strana reagirati na Dodikove stavove, pogotovo nakon prošlogodišnjeg iskustva i obećanja koje je Dodik dao Putinu.

“Činjenica da s vama održavamo komunikaciju jača našu poziciju. Prije nekoliko dana obezbijedili smo da reprezentacija BiH igra utakmicu sa Rusijom.

Dodik: Ponosan na utakmicu

Posebno sam ponosan što će se to desiti, iako dio zemlje nije bio za to”, rekao je ponosni Dodik u susretu sa Putinom prošlog septembra, likujući što su njegovi ljudi u Nogometnom savezu BiH progurali da “Zmajevi” pristanu u jeku ruske agresije na Ukrajinu gostovati u novembru 2022. u Putinovom rodnom gradu Sankt Peterburgu.

Srećom, jedinstveni bunt igrača, navijača i medija protiv ovog suludog propagandnog projekta, koji bi i nas stavio na crnu listu, ne samo fudbalsku, natjerao je članove Izvršnog odbora NSBiH da povuku saglasnost na odigravanje utakmice.

Znači, Dodik je već jednom izradio Putina, ostaje da vidimo šta će se desiti ovaj put…

Raport.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here