Home BiH Do kad će trajati “prepucavanja” preko Twittera? Oglasio se Dodik nakon objave OHR-a

Do kad će trajati “prepucavanja” preko Twittera? Oglasio se Dodik nakon objave OHR-a

0
Do kad će trajati “prepucavanja” preko Twittera? Oglasio se Dodik nakon objave OHR-a

Samo je Christian Schmidt potpuno nelegalan ovdje, rekao je predsjednik bosanskohercegovačkog entiteta RS Milorad Dodik.

Naime, Dodik je komentarišući objavu OHR-a da je pokušaj Narodne skupštine Republike Srpske (NSRS) da “ospori autoritet Ustavnog suda BiH neprihvatljivo kršenje Dejtonskog sporazuma i prijetnja vladavini prava, a da je za to najodgovorniji predsjednik RS Milorad Dodik i da su te idluke nelegalne”, ponovo negirao funkciju visokog predstavnika.

“Јedino je Christian Schmidt potpuno nelegalan ovdje. Njegov pokušaj da se nametne na poziciju na koju nikad nije imenovan od strane Vijeća sigurnosti Ujedinjenih nacija odavno smo osporili i sa Schmidtom ne dijelim nikakve prioritete”, napisao je Dodik na svom Twitter nalogu.

Dodaje, da jedino što Schmidt treba da uradi, jeste da ode odavde.

Једино је Кристијан Шмит потпуно нелегалан овдје. Његов покушај да се наметне на позицију на коју никад није именован од стране Савјета безбједности Уједињених нација одавно смо оспорили и са Шмитом не дијелим никакве приоритете. Једино што треба да уради је да оде одавде.— Милорад Додик (@MiloradDodik) June 28, 2023

Dodik je izjavio Srni da ne dijeli nikakve prioritete sa Schmidtom, koji, kako je rekao, nelegalno boravi u BiH.

“Nelegalni Schmidt nelegalno sjedi na poziciji visokog predstavnika, tako da on nije kompetentan uopšte da govori bilo šta o Narodnoj skupštini Republike Srpske”, izjavio je Dodik i poručio da Schmidt i zaposleni u OHR treba da se bave sami sobom, a ne RS.

On je rekao da je za njega, kao i za RS nelegalan Schmidt i mjesto visokog predstavnika je i dalje upražnjeno.

“BiH nema visokog predstavnika i krajnje je vrijeme da taj Schmidt prestane da se bavi našim institucijama i našim odlukama”, kazao je Dodik.

Raport.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here