Home BiH Denis Bećirović se obrukao u Podgorici. Kasno javio da dolazi pa ga jedva “ugurali” na pomoćnu stolicu

Denis Bećirović se obrukao u Podgorici. Kasno javio da dolazi pa ga jedva “ugurali” na pomoćnu stolicu

0
Denis Bećirović se obrukao u Podgorici. Kasno javio da dolazi pa ga jedva “ugurali” na pomoćnu stolicu

Denis Bećirović, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, napravio je danas omanji diplomatski skandal i napravio probleme protokolu tokom inauguracije Jakova Milatovića, novog predsjednika Crne Gore, piše Slobodna Bosna.

Bećirović se, tvrde svjedoci, pojavio u sali Parlamenta Crne Gore, iako domaćini nisu očekivali njegov dolazak na svečanu inauguraciju.

Izbjegli skandal

Da bi se izbjegao skandal, protokol je brže-bolje donio pomoćnu stolicu i smjestio Bećirovića u prvi red uz drugo dvoje članova Predsjendištva BiH Željku Cvijanović i Željka Komšića.

Bećirović je zakrčio prolaz između dva reda u crnogorskom Parlamentu, ali je ipak bio zadovoljan reakcijom protokola.

Našao se u prvom redu gostiju zajedno sa kolegama iz Predsjedništva BiH, te Aleksandrom Vučićem, predsjednikom Srbije i Zoranom Milanovićem, predsjednikom Hrvatske.

Članovi Predsjedništva BiH su prije desetak dana dobili poziv iz Crne Gore da prisustvuju inauguraciji predsjednika te države Jakova Milatovića.

Cvijanović i Komšić su odmah prihvatili poziv i potvrdili svoj dolazak u Podgoricu. Bećirović je odlučio da još malo razmisli prije nego što donese odluku.

Bio na oprezu

Možda je razlog njegovom “oprezu” bio taj što je na predsjedničkim izborima podržao (kao i Komšić, uostalom) Mila Đukanovića.

Na kraju je Bećirović ipak odlučio da otputuju na inauguraciju, ali je to učinio prekasno za promjenu protokola koji se brinuo o rasporedu zvanica.

Njegov iznenadni dolazak prisilio je protokol da mu na brzinu osigura isti značaj kao i ostalim članovima Predsjedništva BiH, pa su brže-bolje donijeli stolicu i “uglavili” Bećirovića u skupštinski prolaz između Željka Komšića i američkog diplomate Gabriela Escobara!

Raport.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here