Home BiH Delegacija Sabora Hrvatske podržava euroatlantski put BiH

Delegacija Sabora Hrvatske podržava euroatlantski put BiH

0
Delegacija Sabora Hrvatske podržava euroatlantski put BiH

Članovi delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) u Parlamentarnoj skupštini NATO-a (PSNATO) Kemal Ademović, Marina Pendeš i Obren Petrović danas su u Luksemburgu, tokom 69. proljetnog zasjedanja PSNATO-a, razgovarali sa članom delegacije Sabora Hrvatske u PSNATO-a Antom Bačićem.

Razmijenjena su mišljenja o temama o kojima se razgovara tokom 69. proljetnog zasjedanja PSNATO-a.

Posebno se diskutovalo o budućnosti NATO-ove politike „otvorenih vrata“, o kojoj se razgovara na zasjedanju Političkog komiteta PSNATO-a. S tim u vezi, rečeno je da članovi delegacije Sabora Hrvatske bezrezervno podržavaju euroatlantski put Bosne i Hercegovine.

Članovi obje delegacije pozdravili su intenzivirane razgovore zvaničnika dviju država koji su održani u proteklih nekoliko mjeseci i u kojima je izražena obostrana spremnost za saradnju i unapređenje bilateralnih odnosa.

Kako je rečeno na sastanku, izražena spremnost za saradnju relaksira situaciju i usmjerava pozitivnu energiju dviju država ka boljoj ekonomskoj i bilateraloj saradnji u brojnim sferama.

Sastanku je prisustvovao i šef Misije BiH pri NATO-u ambasador Mitar Kujundžić, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

Raport.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here