Home BiH Danas okupljanje građana u Sarajevu, Vlada KS zakazala vanrednu sjednicu

Danas okupljanje građana u Sarajevu, Vlada KS zakazala vanrednu sjednicu

0
Danas okupljanje građana u Sarajevu, Vlada KS zakazala vanrednu sjednicu

Okupljanje građana u Sarajevu zakazano je za danas u 18 sati zbog saobraćajne nesreće u kojoj je smrtno stradala mlada doktorica Azra Spahić.

Poziv je upućen preko Facebook grupe “Vi ovo dozvoljavate – Za Editu i Selmu”.

Neformalna grupa studenata je slične skupove organizovala prije sedam godina kada su nedaleko od ovog mjesta, u saobraćajnoj nesreći, ubijene Selma Agić i Edita Malkoč.

“I danas ponavljamo isto što smo tada poručivale – ulice Sarajeva nisu sigurne, postojeći zakonski propisi nisu adekvatni, institucije moraju preuzeti odgovornost i ponuditi rješenja. Nakon nepovratno otetih života – za ovo sve je već kasno, ali to ne znači da ćemo prihvatiti trenutnu situaciju”, poručuju organizatori.

Kako navode građani koji pozivaju na mirni skup, na ovaj način žele poslati poruku porodici Azre Spahić “da solidarno stojimo uz njih u njihovom gubitku i gubitku svih građana i građanki ovog grada.”

“Položite cvijet i u mislima budite uz porodicu i prijatelje nastradale mlade doktorice i povrijeđenih pješakinja”, poručili su.

Za danas je također najavljena i vanredna sjednica Vlade Kantona Sarajevo i to za 11 sati, a glavna tema će biti saobraćajna nesreća u kojoj je Armin Berberović usmrtio pješakinju Azru Spahić i povrijedio njene dvije prijateljice. Zbog udesa teško je povrijeđena djevojka S. E. (2002.), a u kritičnom stanju je S. A. (1997.).

Raport.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here