NaslovnicaBiHDan sarajevske Opće bolnice: Otvoren adaptiran prostor za ginekologiju i akušerstvo

Dan sarajevske Opće bolnice: Otvoren adaptiran prostor za ginekologiju i akušerstvo

Objavljeno:

spot_img

U Općoj bolnici „Prim. dr. Abdulah Nakaš“ Sarajevo danas je obilježen 10. maj, Dan ove zdravstvene ustanove. Obilježavanje je započelo polaganjem cvijeća na spomen česmu doktoru Abdulahu Nakašu po kojem ustanova nosi ime.

Na svečanoj sjednici kojoj su prisustvovali uposlenici, članovi Senata Opće bolnice, predstavnici svih nivoa vlasti naše zemlje, direktor Ismet Gavrankapetanović je podnio izvještaj o dosadašnjem radu, te planovima za naredni period.

Prisutne je upoznao o impozantnim rezultatima rada, te da je broj pregleda i usluga u svim segmentima drastično povećan, a da su paralelno uvođene i nove medicinske procedure te edukacija osoblja. Posebno je istaknuo zadovoljstvo osnivanjem Ambulante za djecu i osobe s poteškoćama u razvoju, koja je jedinstvena na ovom prostoru.

Prisutnima se obratio i čestitke uputio ambasador Grčke u Bosni i Hercegovini Dimitrios Papandreu (Dimitrios Papandreou), kazavši da su uposlenici ove bolnice heroji zbog svega onoga što su učinili tokom pandemije i u borbi protiv Covid-19.

Posebne čestitke je uputio direktoru Bolnice Ismetu Gavrankapetanoviću, uz riječi podrške i uvjeravanja da će Vlada Grčke, ova Ambasada, a i on lično u toku mandata, uvijek stajati uz Opću bolnicu, kada to bude potrebno.

“To smo učinili i nakon rata, kada smo finansijski omogućili potpunu rekonstrukciju tada totalno razrušene Bolnice tokom opsade Sarajeva, i činili smo ponovo, simboličnom pomoći tokom pandemije kako bi bar na taj način doprinijeli vašoj herojskoj borbi u savladavanju Covid-19”, kazao je ambasador Papandreu.

Na svečanosti je dodjeljena i zahvalnica Neri Ismić za ličnu donaciju koja je pomogla u liječenju covid pacijenata tokom pandemije Covid-19, a radi se o majci tragično nastradale sugrađanke Admire, koja je prije 30 godina poginula sa svojim voljenim Boškom, kod Vrbanja mosta, saopćeno je iz Opće bolnice.

Povodom obilježavanja Dana bolnice, direktor Ismet Gavrankapetanović i načelnik Općine Centar Srđan Mandić otvorili su adaptirani prostor za specijalističko-konsultativne ambulante za ginekologiju i akušerstvo, koje su obnovljene uz finansijsku pomoć Općine Centar.

Pored toga, u prijepodnevnim satima Azra Husić-Selimović, specijalista interne medicine, subspecijalista gastroenterohepatolog je sa članovima Udruženja oboljelih od celijakije upriličila edukativna predavana pod nazivom“ Celijakije nije bauk“.

Raport.ba

Posljednje objavljeno

Kanada smanjila budžetski deficit za više od pola

OTAVA – Kanadski budžetski deficit u fiskalnoj 2022/23. smanjen je na 41,31...

Znate li da pravite OPASNU GREŠKU kada JEDETE KASNO UVEČE? Evo šta se dešava u tijelu i kako se stvara opasnost i od najtežih...

Jedenje kasno uveče može direktno da utiče na to koliko kalorija sagorevamo, koliko...

Ukusna torta za sve one koji žude za čokoladom

Ova italijanska čokoladna torta je idealna poslastica kojom ćeš oduševiti goste i prijatelje kojima...

Pročitaj i ovo

Kanada smanjila budžetski deficit za više od pola

OTAVA – Kanadski budžetski deficit u fiskalnoj 2022/23. smanjen je na 41,31...

Znate li da pravite OPASNU GREŠKU kada JEDETE KASNO UVEČE? Evo šta se dešava u tijelu i kako se stvara opasnost i od najtežih...

Jedenje kasno uveče može direktno da utiče na to koliko kalorija sagorevamo, koliko...