NaslovnicaBiHČlanovi Delegacije PSBiH razgovarali sa generalnom sekretarkom Međunarodnog sekretarijata PSNATO-a

Članovi Delegacije PSBiH razgovarali sa generalnom sekretarkom Međunarodnog sekretarijata PSNATO-a

Objavljeno:

spot_img

Članovi Delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) u Parlamentarnoj skupštini NATO-a (PSNATO) Kemal Ademović, Marina Pendeš i Obren Petrović, koji učestvuju na 69. proljetnom zasjedanju PSNATO-a, razgovarali su danas u Luxemburgu sa generalnom sekretarkom Međunarodnog sekretarijata PSNATO-a Ruxandrom Popom i njenim saradnicima.

Članovi Delegacije upoznali su visoku zvaničnicu PSNATO-a sa aktivnostima Delegacije nakon formiranja oba doma PSBiH, te radnih tijela i delegacija PSBiH. Zahvalili su se na stalnoj podršci i saradnji osoblju Međunarodnog sekretarijata PSNATO-a.

Tokom sastanka razgovaralo se o saradnji Delegacije PSBiH i PSNATO-a tokom 2023. godine, te o aktivnostima koje će se zajednički realizovati.

Pored redovnih zasjedanja PSNATO-a, u ovoj godini je planirano da se u novembru 2023. godine u Bosni i Hercegovini održi Rose Roth seminar PSNATO-a tokom kojeg bi se razgovaralo o aktuelnom stanju u regionu Zapadnog Balkana i Bosni i Hercegovini, o čemu će se, po povratku Delegacije u BiH, razgovarati i na kolegijumima oba doma PSBiH.

To bi, počev od 2005. godine, bio peti po redu Rose Roth seminar koji bi organizovala PSNATO-a u saradnji sa PSBiH i Delegacijom PSBiH u PSNATO-a.

Sastanku u Luxemburgu prisustvovao je i šef Misije BiH pri NATO-u ambasador Mitar Kujundžić, saopćeno je iz Sektor za odnose s javnošću PSBiH.

Raport.ba

Posljednje objavljeno

Pročitaj i ovo