Home BiH Bećirović posjetio Ambasadu BiH u Ankari: Produbiti ekonomsku saradnju dvije države

Bećirović posjetio Ambasadu BiH u Ankari: Produbiti ekonomsku saradnju dvije države

0
Bećirović posjetio Ambasadu BiH u Ankari: Produbiti ekonomsku saradnju dvije države

Član Predsjedništva BiH Denis Bećirović posjetio je Ambasadu BiH u Republici Turskoj u okviru posjete Ankari povodom ceremonije inauguracije predsjednika Republike Turske Recepa Tayyipa Erdogana. Razgovarao je sa ambasadorom Bosne i Hercegovine u Republici Turskoj Adisom Alagićem o jačanju odnosa dviju država.

Denis Bećirović je istakao kako je Republika Turska prijateljska zemlja Bosne i Hercegovine, te da dvije zemlje nastavljaju održavati snažno tradicionalno partnerstvo i saradnju. Tokom razgovora konstatovano je da pored podrške nezavisnosti, suverenitetu i teritorijalnom integritetu Bosni i Hercegovini, Republika Turska pruža pomoć i na njenom euroatlantskom putu.

Ambasador Alagić je naglasio da je Turska značajan vanjskotrgovinski partner za Bosnu i Hercegovinu, te da postoji veliki potencijal za dodatno jačanje ekonomskih odnosa dvije države. On je rekao da BiH nudi mnoge prednosti i atraktivna je za investitore iz Republike Turske sa aspekta njenog strateški važnog položaja, povoljnih komercijalnih uslova, kvalificirane radne snage po konkurentnim cijenama, stabilnog finansijskog sistema i niskih operativnih troškova.

Član Predsjedništva BiH naglasio je kako je potrebno dalje produbiti ekonomsku saradnju dvije države, posebno u sektorima odbrane, infrastrukture, energetike, turizma i prehrane. Konstatovali su da treba iskoristiti potencijale i na poljima naučne i kulturne saradnje između dvije države, saopćeno je iz Kabineta člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića.

Raport.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here