Home BiH Bečarević: Animozitet imam prema trgovcu Marjanoviću koji se ponaša kao vlasnik Sarajevogasa

Bečarević: Animozitet imam prema trgovcu Marjanoviću koji se ponaša kao vlasnik Sarajevogasa

0
Bečarević: Animozitet imam prema trgovcu Marjanoviću koji se ponaša kao vlasnik Sarajevogasa

Ministar komunalne privrede Kantona Sarajevo Almir Bečarević odmah je odgovorio na istup zastupnika u Skupštini Kantona Sarajevo Damira Marjanovića, koji je najavio da će sam otići u Ured za borbu protiv korupcije KS i zatražiti da se ispitaju navodi Bečarevića vezani za Sarajevogas.

Marjanović je kazao i kako nikada nikoga nije zapošljavao te kako Bečarevićeve optužbe gleda kroz prizmu njegovog animoziteta u odnosu na Trojku. Objasnio je to procesom preslagivanja vlasti u KS.

Prije toga je Bečarević kazao kako je direktor Sarajevogasa pod čudnim okolnostima podnio ostavku te podnio prijavu Uredu za borbu protiv korupcije s pitanjem da li je Marjanović dao ime novog direktora.

Sada Bečarević kaže kako je Marjanović u svom odgovoru upotrijebio je riječ animozitet u odnosu sa Trojkom, te ističe da on sa Trojkom nema nikakav animozitet, niti je spomenuo Trojku u kontekstu rada Sarajevogasa.

“Animozitet koji imam je prema trgovcu Marjanoviću koji se ponaša kao vlasnik Sarajevogasa. G. Marjanović nije dao odgovor na pitanje da li je on dao ime za v.d. direktora Sarajevogasa ili njegov kolega g. Lemezan sa kojim sjedi i dogovara pozicije ministarstava i preduzeća u KS. Ako g. Marjanović želi, ja mu mogu javno dostaviti sve ono što traži, a i ljude koje želi da postavi uključujući i pojedince iz ministarstva kojim rukovodim.

Sto se tiče radnih mjesta u Sarajevogasu, iste je on diktirao u mojoj kancelariji i to svi u ministarstvu znaju jer sam ta radna mjesta predao u rad nakon njegove posjete u prostorije ministarstva. Isto tako znam ko mu dostavlja informacije iz ministarstva i koga planira za jednog od direktora”, kazao je Bečarević.

On tvrdi kako Marjanović zaboravlja da su zapošljavanja u Sarajevogasu bila i predmet portala “Raja sa biroa”.

“Toliko o istinitosti njegovih riječi. Kad bude krenuo u Ured za korupciju, a tamo možemo zajedno, bilo bi lijepo da ponese listinge telefona i da se utvrdi da li komunicira sa NO Sarajevogasa i predsjedavajućim Skupštine Sarajevogasa. Jednom reče: ‘Moja raja’. Sada ja tražim od te raje samo puni informaciju ko je dostavio ime v.d. direktora, koje su kompetencije u pitanju i kako oni određuju ograničenja direktora.Vidimo se u Uredu za korupciju Damire”, poručio je Bečarević.

Raport.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here