Home BiH Ažurni NES: Vlada USK tek sinoć u 22:30 faksom poslala zahtjev Vladi FBiH za pomoć zbog poplava

Ažurni NES: Vlada USK tek sinoć u 22:30 faksom poslala zahtjev Vladi FBiH za pomoć zbog poplava

0
Ažurni NES: Vlada USK tek sinoć u 22:30 faksom poslala zahtjev Vladi FBiH za pomoć zbog poplava

Dok se bijesni NES-ovci politički obračunavaju s Trojkom i Vladom FBiH na račun građana pogođenih poplavama, na vidjelo izlazi njihova inertnost.

Naime, premijer Vlade FBiH Nermin Nikšić danas je govorio o svojoj jučerašnjoj posjeti Krajini i otkrio zanimljiv detalj.

Nikšić je jučer boravio u općinama i gradovima pogođenim poplavama za koje je Vlada FBiH izdvojila 500.000 interventne pomoći.

“Jučer smo obišli Unsko-sanski kanton, područja pogođena poplavama. Sredstva će biti od ponedjeljka operativna. U međuvremenu odobreno je i 500.000 KM sa Vijeća ministara.

Sinoć smo u putu, u povratku, oko 22:30 sati dobili faks sa informacijom i zahtjevima kantonalne vlade za pomoć koji ćemo razmotriti i uobličiti ga i vidjeti kako ćemo ga realizirati”, rekao je Nikšić.

Premijer USK je Mustafa Ružnić (NES) koji već danima kuka kako mu niko nije pomogao, a očito je molio i sve činio da mu niko ne pomogne kako bi mogao sve okrenuti u političku priču.

NES je bijesan na Trojku iako su oni zajedno sa SBiH-om izradili Trojku prilikom formiranja Vlade FBiH. NES je prvo sa SDA napravio vlast u USK, a onda su se udružili sa SDA i na federalnom nivou računajući da će uspjeti s njima praviti vlast. Ispali su iz svih kombinacija.

Raport.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here