NaslovnicaBiHArnel Isak: Ne ucjenjujem nikoga, a na žalost opozicije neću ništa blokirati

Arnel Isak: Ne ucjenjujem nikoga, a na žalost opozicije neću ništa blokirati

Objavljeno:

spot_img

Arnel Isak kojem se u posljednje vrijeme sve više govori da bi mogao biti kandidat za dopredsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamenta FBiH, oglasio se poručivši da su lažne tvrdnje o tome da ucjenjuje partnere u vlasti.

Njegov status prenosimo u cijelosti:

“S obzirom na veliki broj medijskih upita vezanih za postojanje parlamentarne većine u Parlamentu Federacije Bosne i Hercegovine, dužan sam reći sljedeće:

“Neću ništa blokirati”

Lažne su tvrdnje struktura naklonjenih trenutnoj opoziciji na nivou Federacije Bosne i Hercegovine o tome kako ucjenjujem partnere u vlasti izborom za dopredsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH.

Opoziciji se možda neće dopasti, ali sam obavezan zbog građana Bosne i Hercegovine istaći kako nisam i nikada neću biti zastupnik koji će svojim djelovanjem blokirati rad izvršne, zakonodavne ili sudske vlasti. Blokadu rada Parlamenta Federacije BiH i Vlade Federacije BiH nećete gledati.

Ja sam dobio direktni mandat u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH da radim u interesu svih građana Bosne i Hercegovine, a ne da blokiram i opstruiram demokratske procese. Vama su blokade i nerad normalna pojava. Meni nisu i nikada neće ni biti.

Lažima i spinovima, a očito i priželjkivanjima blokada, bezuspješno pokušavate utjecati na odnose među koalicionim partnerima, ali vam to ne ide od ruke. Umjesto laži i spinova iskoriste mandate da budete konstruktivna opozicija i da zajedno s nama – vladajućom većinom – poboljšate stanje u državi. U konačnici, za to vas građani biraju i plaćaju.

O izboru za dopredsjedavajućeg

Što se tiče izbora dopredsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH, moram istaći kako uvaženu kolegicu Edinu Gabelu izrazito poštujem i kako bih volio da je i ona dio parlamentarne većine, a ne grupacije političkih stranaka koje čine sve da otežaju rad trenutnoj vlasti u Federaciji BiH.

U rukovodstvu Predstavničkog doma i Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine kao i u rukovodstvu svih kantonalnih skupština u Federaciji BiH nalaze se zastupnici vladajućih političkih stranaka. Tako će biti i u Predstavničkom domu i Domu naroda Parlamenta Federacije BiH.

Da zaključim, blokadama se ne nadajte jer do blokada neće doći. Ma koliko god ih priželjkivali. Vladi Federacije BiH i ovim putem želim puno sreće u sigurnom četverogodišnjem mandatu, a vjerovatno i duže”, poručio je Isak.

Raport.ba

Posljednje objavljeno

Pomoću ovog jednostavnog trika vaš hljeb će biti svjež mnogo duže

Međutim, TikTok korisnica Sammar Charif, tvrdi da ovo nije najbolji način da vam...

Strategija za unapređenje prava osoba s invaliditetom u FBiH na proljeće

Na prijedlog Federalnog ministarstva rada i socijalne politike, Vlada Federacije BiH donijela je...

Pročitaj i ovo