Home Ekonomija Idućeg mjeseca isplata dividende akcionarima HE na Vrbasu

Idućeg mjeseca isplata dividende akcionarima HE na Vrbasu

0
Idućeg mjeseca isplata dividende akcionarima HE na Vrbasu

BANJALUKA – Skupština akcionara „Hidroelektrana na Vrbasu“ usvojila je odluku o isplati 28,7 miliona KM dividende akcionarima koja će početi 21. novembra.

„Dividenda u iznosu od 28,7 miliona KM isplatiće se akcionarima srazmjerno njihovom broju akcija po principu svakoj akciji isti nominalni dio od 0,28 KM. Dividenda će se isplaćivati u novcu putem odgovarajućih računa. Dividenda će se isplatiti svim akcionarima HE na Vrbasu koji imaju taj status na dan 14. novembra“, navodi se u odluci o raspodjeli akumulirane dobiti HE na Vrbasu na kraju 2021. godine.

Ovo je prvi put da se dividenda u ovom preduzeću isplaćuje još od 2016. godine, a zanimljivo je i da je ovo jedino preduzeće iz sistema „Elektroprivrede RS“ koje će ove godine isplatiti dividendu.

Većinski akcionar HE na Vrbasu je Matično preduzeće Elektroprivrede RS koje ima sa 65 odsto akcija.

Iza njih najveći akcionar je Penzijski rezervni fond (PREF) RS sa 10,04 odsto vlasništva, te Fond za restituciju RS koji ima udio u preduzeću od pet odsto.

CAPITAL: M. Lj.

Objava Idućeg mjeseca isplata dividende akcionarima HE na Vrbasu prenijeta sa portala Capital.ba – Informacija je capital.

Bilans.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here