Sve što vam treba je malo povrća i jedno, ili dva jajeta
Ukoliko i vi ne volite da tokom leta i velikih vrućina kuvate teška jela koja se dugo spremaju, onda je ovo super recept za vas.
Sataraš je jedno od omiljenih jela koja su bila na meniju starih domaćica, a ovo jelo vole i mladi i stari.
Postoji dve varijante, ona sa jajima i bez njih, a mi danas donosimo onu koju mnogi mogu da jedu skoro bez hleba.
Sastojci:
- 3 glavice luka
- 3 paprike
- 3 paradajza
- 1-2 jaja
Priprema:
- Povrće operite i očistite, pa ga iseckajte na kockice. Prvo se na malo ulja prodinsta luk, da postane staklast, a zatim se dodaju paprika i paradajz.
- Promešajte, posolite i stavite začine po želji. Smanjite vatru i ostavite da se oko 25 minuta dinsta da bi ispario višak vode.
- Zatim u tanjir umućkajte jaja i prelijte preko povrća. Još 5 minuta kuvanja i to je to. Ukusan ručak je tu, a na vama je da li ćete ga jesti uz neki prilog, meso, ili kao mnogi koji ga obožavaju, bez hleba.
Foto: Alexander Prokopenko/Shutterstock
B92.