Home Zdravlje Snižava holesterol, podstiče rad mozga: Sve zapostavljene prednosti namirnice koju obožavate

Snižava holesterol, podstiče rad mozga: Sve zapostavljene prednosti namirnice koju obožavate

0
Snižava holesterol, podstiče rad mozga: Sve zapostavljene prednosti namirnice koju obožavate

Konzumiranje crne čokolade ima mnogo benefita za naš organizam, a jedan od najvažnijih je taj da učestvuje u prevenciji srčanih bolesti.


Crna čokolada poseduje visok procenat kakaa, pa mnogima od vas to baš i nije omiljeni ukus, međutim, zahvaljujući svojim efektima na naš organizam i zdravlje, trebalo bi povremeno konzumirati ovu poslasticu.

Brojne studije su se bavile ovim istraživanjima, a kako piše Healthline, crna čokolada je veoma hranljiva i poseduje većinu neophodnih minerala.

Osim toga, ona je i bogata antioksidansima, naročito polifenolima koji mogu biti jako dobri u borbi sa lošim holesterolom. Čak, crna čokolada ima više polifenola i flavanola od borovnice.

Zahvaljujući flavanoidima dolazi do opuštanja arterija i na taj način se snižava krvni pritisak, pa je to još jedan od benefita crne čokolade.

Takođe, bioaktivne supstance su zaslužne i za dobar izgled kože i zaštitu od sunca, a ukoliko ste mislili da je ovde kraj dobrim stranama crne čoklade, prevarili ste se.

Crna čokolada podstiče rad mozga, a sve ovo naravno ne zahteva svakodnevno konzumiranje velikih količina, balans je jedan od najvažnijih faktora ishrane i zdravog života.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here