Ako ste ljubitelj krempite, onda probajte lažnu koja se pravi u slojevima. Slojevita poslastica je mnogima bolja nego originalna
Sastojci:
Za krem:
- 500 ml mleka
- 2 jajeta
- 150 g šećera
- 20 g vanilin šećera
- 60 g kukuruznog skroba
- 160 g putera
Za kore:
- 3-4 jajeta
- 100 ml mleka
- 100 ml vode
- 120 g brašna
- 80 g putera
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica šećera
Još:
- listići badema
- šećer u prahu
Priprema krema:
Umutite jaja sa šećerom, vanilin šećerom i skrobom.Sve to dobro izmešajte da se sjedini, pa dodajte mleko.
Mešajte i kuvajte na srednjoj temperaturi dok se smesa ne zgusne.
U posudu sipajte vodu i stavite led, pa unutra stavite šerpu sa kremom. Ostavite da se ohladi, često mešajući.
Puter dodajte u krem i mikserom sjedinite.
Kore:
Pomešajte puter, mleko, vodu, so i šećer u šerpi dok se ne istope.
Dodajte brašno i kuvajte dok se to ne sjedini.
Treba da dobijete gustu smesu. Izvadite testo i šerpe i postepeno dodajte jaja. Mešajte da se sve ujednači.
Testo razmažite na silikonskoj podlozi dimenzija 30×40 cm u tankom sloju.
Stavite na pleh i pecite na 200°C oko 15-20 minuta.
Koru isecite na četiri dela, a onda svaki deo na još po dva.
Treba da imate ukupno osam kora.Svaku koru premažite kremom i onda stavite da se poslastica hladi sat vremena.
Trpeza.alo.rs