Home Zdravlje Obratite pažnju: Evo šta se dešava vašem organizmu ako svakodnevno jedete meso

Obratite pažnju: Evo šta se dešava vašem organizmu ako svakodnevno jedete meso

0
Obratite pažnju: Evo šta se dešava vašem organizmu ako svakodnevno jedete meso

Pogotovo na našem podneblju, ručak bez mesa je nezamisljiv, međutim, ako spadate u one koji ga svakodnevmo konzumiraju, trebalo bi da se zapitate šta radite svom organizmu.

Naime, u svojoj knjizi “Dijeta protiv kandide“ nutricionista Liza Ričards govori šta svakodnevna ishrana mesa može da učini za vaše telo.

Ona je u svojoj knjizi napisala da konzumiranjem mesa dobijate adekvatne količine proteina i masti, što je dobro za vaš organizam jer su proteini neophodni za izgradnju i očuvanje mišićne mase, a pomažu i da duže ostanete siti.

Iako meso sadrži brojne aminokiseline potrebne vašem telu, ono nisu jedini izvori aminokiselina. Istu količinu aminokiselina možete pronaći u drugim izvorima proteina kao što su jaja ili tofu. Međutim, nutricionista Ričards navodi da svakodnevna konzumacija mesa može štetiti vašem telu.

“Svakodnevno jedenje mesa, posebno mesa sa visokim sadržajem masti, može da izazove loše zdravlje kože tako što proizvodi dodatno lučenje prirodnog ulja, ili sebuma, što dovodi do akni i fleka“, upozorava Ričardsova.

Takođe objašnjava da su ishrane bogate zasićenim mastima i holesterolom povezane sa gojaznošću i bolestima povezanim sa gojaznošću, kao što su bolesti srca i hipertenzija.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here