Home Zdravlje Najpopularniji recept za piletinu “Oženi me“

Najpopularniji recept za piletinu “Oženi me“

0
Najpopularniji recept za piletinu “Oženi me“

„Oženi me“ piletina je čak bila jedan od 10 najtraženijih recepata na Guglu u 2022. godini.

Ono što je najbolje od svega jeste da se piletina na ovaj način sprema u jednoj šerpi, za manje od pola sata i zahtijeva tek nekoliko jednostavnih namirnica. Obožavamo sočna jela laka i brza za pripremu, a ovo je baš takvo!

@gimme.delicious Marry Me Chicken is one of the best ways to cook chicken breasts! Tender and juicy chicken breasts cooked in a creamy sun-dried tomato sauce – the perfect combination for an easy weeknight dinner. #recipes #marrymechicken #cooking #food #dinner #lowcarb #tuscanchicken #healthydinner #dinnerideas #chickenbreast ♬ Thing of Beauty – Danger Twins

Mi vam ovog puta donosimo recept za ovo sočno, fino jelo! Obradujte ukućane već danas.

Potrebni sastojci:

  • 500 grama bijelog mesa (isječenog na šnicle)
  • so, biber
  • ¼ šolje brašna
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 3 kašike Putera
  • 3 čena sitno seckanog belog luka
  • 1 kašika paradajz paste
  • 1 šolja pilećeg bujona
  • ½ kašičice sušenog origana
  • mlevena paprika
  • ½ do ¾ šolje pavlake za kuvanje
  • ½ šolje rendanog paradajza
  • 70 grama isjeckanog suvog paradajza

Priprema:

Pileća prsa isjecite na tanke šnicle, pa po želji pobiberite i posolite. Svaku šniclu uvaljajte u brašnu.

Na tiganju zagrijte ulje, bijeli luk i origano. Dinstajte oko 30 sekundi dok ne zamiriše, a onda stavite piletinu da se prži dok ne porumeni, otprilike oko tri do četiri minuta sa svake strane. Izvadite šnicle iz tiganja, ali sok i ulje koju je meso pustilo ne izbacujte.

Dodajte tome preostalo brašno, pileći bujon, parmezan, pavlaku za kuvanje i umutite dok se sve ne sjedini. Tome dodajte i malo mljevene paprike i sušeni paradajz i opet sve lijepo promiješajte. U tiganj vratite piletinu i sačekajte još dva do tri minuta da se sve lijepo ukrčka.

Služi se sa tjesteninom, pirinčem ili pire krompirom, preporučuje Krstarica

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here