Sočni mafini bez brašna napravljeni od kesten pirea s prelivom od čokolade savršen su jesenski desert.
Sastojci
Mafini
440 g kesten pirea 6jaja 180 g šećera 200 g mljevenih badema 1 kašičica praška za pecivo
Preliv 200 g čokolade za kuhanje 400 m lvrhnja za šlag
Dodatno
komadići lješnjaka za ukras
Priprema
Pripremite smjesu za maffine
Kesten pire stavite u veliku zdjelu i izgnječite ga viljuškom. Jaja i šećer izmiksajte mikserom pa pola smjese s jajima umiješajte u smjesu s kesten pireom. Dodajte bademe i prašak za pecivo pa nježno umiješajte ostatak jaja.
Ispecite
Tijesto stavite u kalupe za mafine i pecite 25-30 minuta na 180 stepeni. Izvadite i pustite da se ohlade.
Pripremite preliv i dekorišite
Otopite čokoladu zajedno s vrhnjem za šlag i prelijte po mafinima, a zatim ih dekorišite komadićima lješnjaka, prenosi Index.
Nezavisne.com