Home Zdravlje Jedan vas neće obradovati: Šest načina za brže smanjenje krvnog pritiska u kućnim uslovima

Jedan vas neće obradovati: Šest načina za brže smanjenje krvnog pritiska u kućnim uslovima

0
Jedan vas neće obradovati: Šest načina za brže smanjenje krvnog pritiska u kućnim uslovima

Ako imate problema s visokim krvnim pritiskom, trebalo bi da pripazitie na stil život tako što ćete smanjiti izvore stresa te uključiti zdraviju ishranu. No, u slučaju da vam naglo poraste krvni pritisak, postoji nekoliko načina kako ga na jednostavan i brz način smanjite.

Iako postoje trikovi za brzo snižavanje krvnog pritiska, imajte na umu da nikada ne bi trebalo da varate merenje krvnog pritiska ili skrivatie hipertenziju od svog lekara jer vas to može sprečiti u dobijanju potrebnog lečenja i dovesti do ozbiljnijih zdravstvenih problema.

Duboko disanje

Kako navode u Harvard Health Publishing, duboko disanje pomaže kod snižavanja krvnog pritiska. Potrebno je da duboko dišete nekih 15 minuta kako bi se vaš krvni pritisak smanjio.

Sok od cvekle

Sok od cvekle ima nitrat, komponentu koja širi krvne žile i povećava protok krvi. Iako nije reč o dugoročnom lečenju, poznato je da dnevni unos nitrata u prehrani (250 mililitara soka od cvekle) smanjuje krvni pritisak kod ljudi.

Šetnja

Brzi hod može pomoći u smanjenju krvnog pritiska, ali da biste to postigli potrebno je barem 15 minuta šetati. Inače, najmanje 30 minuta fizičke aktivnosti pet dana sedmično može smanjiti ukupni krvni pritisak i tako pozitivno da deluje u lečenju hipertenzije.

Pijenje vode

Kada osetite da imate visok krvni pritisak, popijte čašu vode. Održavanje hidratacije može da spreči nagli pad krvnog pritiska. Pobrinite se da unosite barem deset čaša vode dnevno.

Banane

Banane su bogate kalijumom, koji je elektrolit i igra značajnu ulogu u ljudskom telu kada je reč o protoku krvi i otkucajima srca. Ako vam lekar prepiše suplemente kalijuma, uzimajte ih redovno.

Poslepodnevno spavanje

Odmaranje i poslepodnevno spavanje može pomoći u snižavanju krvnog pritiska i usporiti otkucaje srca, što može biti posebno korisno pre provere krvnog pritiska kod lekara.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here