NaslovnicaZdravljeJe li u redu da djeca cijelo ljeto provedu sa bakom i...

Je li u redu da djeca cijelo ljeto provedu sa bakom i djedom

Objavljeno:

spot_img

Iako smo kao klinci većinom provodili ljeta kod baka i djedova, roditeljski stilovi danas su se promijenili. To najbolje dokazuje rasprava koja se povela na Redditu nakon što je jedan korisnik opisao situaciju iz svog okruženja.

“Baka i djed žive na moru. Kada škola završi, unuk cijelo ljeto bude kod njih, dok razvedeni roditelji svaki sa svojim novim partnerom idu na godišnji odmor na more i u inostranstvo, bez djeteta. I tako godinama. Vodite li vi svoju djecu na godišnji odmor ili odmarate bez djece? Zar ne bi bilo logično da pokupe malog od bake i djeda i odvedu ga sa sobom? I onda ga ponovno vrate baki i djedu kada im završi godišnji odmor? Može li se ovo nazvati roditeljstvom?” pita se on.

Mnogi su se uključili u raspravu. Dok jedni smatraju da se na praksu ovih roditelja može gledati kao na zanemarivanje djeteta, drugi u tome ne vide ništa loše jer su i sami kao djeca praznike provodili kod baka i djedova, bilo na selu, bilo na moru.

“Ako roditeljima nije toliko stalo, onda je djetetu bolje da bude s nekim ko ga voli. U neku ruku bolje je kada ljudi priznaju da ih umara roditeljstvo pa je dijete s nekim koga je briga, umjesto da se osjeća neželjeno”, smatra jedna osoba.

“Doslovno sam najviše uživao ljeti kod bake i djeda. Nema roditelja, s bakom i djedom sam kartao naveče, gledao Džejmsa Bonda s djedom, more po cijeli dan. Ni brige ni problema. Volio bih se vratiti u to vrijeme”, prisjetio se drugi korisnik.

“Najljepše doba života mi je bilo kad sam cijele praznike provodio kod bake i djeda. Plakao sam kad sam se morao vratiti kući”, nadovezao se treći, prenosi Index.hr.

FOTO: GULIVER/SHUTTERSTOCK

Nezavisne.com

Posljednje objavljeno

Pročitaj i ovo

Dodik najavljuje veliku proslavu za 9. januar, hoće li Schmidt ispuniti svoje obećanje da dan RS više nikad neće biti isti?

U Banjoj Luci je jučer održana prva sjednica 'Odobra za proslavu Dana Republike...

Damir Nikšić uputio inicijativu koja bi udarila po džepu one koji imaju više stanova, a ne koriste ih

Damir Nikšić, zastupnik Naše stranke u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH, uputio je danas...