Home Zdravlje Doručak koji budi usporenu štitnjaču: Jutarnja doza energije

Doručak koji budi usporenu štitnjaču: Jutarnja doza energije

0
Doručak koji budi usporenu štitnjaču: Jutarnja doza energije

Fern Olivia Langham, po zanimanju inženjerka biomedicine, samo je jedna u moru žena koje boluju od hroničnog limfocitnog tireoiditisa, tj. Hašimotove bolesti.

Dugi niz godina borila se sa svim zdravstvenim problemima koje ta autoimuna bolest nosi sa sobom, a onda je odlučila istražiti kako određena hrana u kombinaciji s tjelovježbom i jogom djeluje na usporenu štitnjaču.

Ustanovila je kako je doručak važan obrok za sve oboljele od Hašimotove bolesti, a ključno je pojesti ga unutar 90 minuta od buđenja kako biste štitnjači pomogli da se probudi. Naravno, najvažnije je pritom pojesti prave namirnice. Na popisu zabranjenih nalaze se sve one koje potiču upalne procese u utrobi, poput mlijeka, procesirane hrane, namirnica s glutenom ili pržene hrane.

Fern je osmislila antiupalni doručak pun proteina, antioksidansa i zdravih masti. Uvidjela sam kako kod osoba s usporenom štitnjačom i disbalansom hormona najbolje rezultate daje svakodnevna kombinacija životinjskih i biljnih proteina, kazala je.

Sada svako jutro jede isti doručak sastavljen od namirnica koje bude usporenu štitnjaču i priznaje da se osjeća sjajno.

2 meko kuhana ili poširana jaja

pola avokada

2 manje ili 1 veća šnita dimljenog lososa

malo zelenog povrća po želji

dulse alge

Jaja su izvor joda i omega-3 masnih kiselina, losos je bogat mineralom selenom koji ublažava upalne procese u organizmu i jača imunosni sustav, dok zeleno povrće i alge pomažu tijelu da izbaci toksine i potiču probavu.

Azra.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here