Home Zdravlje Dolazi zima, doba kada svi moramo da nosimo sa sobom kuglice od aluminijumske folije, a evo i zašto

Dolazi zima, doba kada svi moramo da nosimo sa sobom kuglice od aluminijumske folije, a evo i zašto

0
Dolazi zima, doba kada svi moramo da nosimo sa sobom kuglice od aluminijumske folije, a evo i zašto

Aluminijumska folija može biti odlično rešenje za uobičajeni zimski problem privlačenja elektriciteta. Uz nju ćete neposlušnu kosu lako dovesti u red.

Aluminijumska folija, je jedan je od onih proizvoda koji postoje u svakoj kući.

Ova folija izoluje vazduh i vlagu, pa se koristi za optimalno čuvanje svih namirnica i za produženje njihovog roka trajanja. Često je koristimo u kuhinji za umotavanje ili pokrivanje hrane, ili prilikom farbanja kose.

Ali manje je poznato da je aluminjumska folija odlična za upotrebu u zimskoj sezoni.

Naime, zimi moramo da se nosimo sa veoma dosadnim statičkim elektricitetom. Jednostavan komad aluminijumske folije može pomoći u sprečavanju i privremenom obuzdavanju ovih problema, zbog čega uvek treba da imate kuglicu aluminijumske folije u torbi.

Zbog hladnog vazduha koji je karakterističan za zimsku sezonu i nošenja sintetičke ili vunene odeće, duga kosa često postaje naelektrisana, što u mnogim situacijama možda i nije najbolje.

U stvari, dovoljno je skinuti kapu i kosa je već u vazduhu, a što više pokušavate da je ispravite rukama, situacija postaje gora.

Dakle, kako da svoju kosu, dugu ili kratku, držite pod kontrolom da biste izbegli neuredni efekat izazvan statičkim elektricitetom? Samo sa aluminijumom.

Kako aluminijum može da pomogne vašoj kosi?

Pošto je aluminijum materijal otporan na vodu, svetlost i vazduh, nije podložan promenama izazvanim statičkim elektricitetom.

Jednostavno utrljajte aluminijumsku foliju preko pramenova kose da biste ih vratili u prvobitno stanje i oslobodili statičku napetost. Važno je da ovaj korak obavite celom dužinom, od korena do vrhova, kako biste vratili savršeno urednu kosu.

Preporučljivo je da uvek imate malo folije sa sobom, u džepu ili torbi, za brzo rešavanje problema.

Možete poneti sa sobom zgužvani komad folije, u obliku kuglice, pa ga raširiti po potrebi. Foliju možete i da presavijte na nekoliko delova, u zavisnosti od toga gde vam je najzgodnije da je čuvate.

Foto: Pixabay/Frank Becker

Objektiv.rs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here