Home Zdravlje Četiri prosta načina da održite ravan stomak bez odlaska u teretanu

Četiri prosta načina da održite ravan stomak bez odlaska u teretanu

0
Četiri prosta načina da održite ravan stomak bez odlaska u teretanu

Bez obzira da li se jednostavno plašite odlaska u teretanu ili ne uživate u tradicionalnim vežbama i dalje možete održati liniju

Dizanje tegova u teretani ili trčanje na traci za trčanje sigurno nije za svakoga. Bez obzira da li se jednostavno plašite odlaska u teretanu ili ne uživate u tradicionalnim strukturiranim vežbama, i dalje možete doći u formu i postići svoje ciljeve u fitnesu.

Ejmi Šapiro, osnivač i direktor kompanije Real Nutrition, privatne ordinacije sa sedištem u Njujorku, posvećene zdravom i uspešnom vođenju klijenata ka njihovoj optimalnoj ishrani, težini i ukupnom zdravlju, deli nekoliko načina da bez napora izgubite salo na stomaku bez „vežbanja“.

Ograničite unos ugljenih hidrata

Isključivanje nezdravih ugljenih hidrata iz vaše ishrane je siguran način da se rešite neželjenog nadimanja stomaka. Hranljivi sastojci poput proteina, zdravih masti i vlakana čine da se osećate sitim.

Jednostavni, rafinisani ugljeni hidrati kao što su beli pirinač, testenina, beli hleb, peciva, slatki deserti i određene žitarice za doručak ne nude ove vitalne hranljive materije. Umesto toga, oni vas pune praznim kalorijama zbog kojih ćete se osećati gladnim ubrzo nakon što ih završite.

Uključite povrće u dva obroka dnevno

Sveže povrće nudi vlakna, vodu i masu, što će vam pomoći da duže ostanete siti. Najbolji deo? Imaju malo kalorija i malo masti, tako da vas neće udebljati čak i ako ih jedete mnogo!

– Kada pokušavate da izgubite salo na stomaku, jedenje više povrća će potisnuti drugu hranu koja ima više kalorija – kaže Šapiro.

Ona preporučuje dodavanje povrća u dva obroka svakog dana. Takođe možete da pripremite jedan od osvežavajućih zelenih smutija sa povrćem i voćem da biste maksimizirali gubitak masti na stomaku.

Jedite proteine

Konzumiranje nemasnih proteina kao što su sveži sir, pileća prsa bez kože, losos, grčki jogurt, bela riba i belanca su sjajna ideja ako želite da smršate. Šapiro naglašava važnost ispunjavanja vaših ciljeva za proteine.

– „Uobičajeno preporučujem da konzumirate oko 0,8 grama do 1 gram po kilogramu telesne težine. Ovo vam pomaže da ostanete siti, upravlja šećerom u krvi, sprečava žudnju i podržava rast mišića koji podstiče metabolizam – preporučuje ona.

Pijte dovoljno vode

Isključivanje slatkih pića je pametna ideja, jer su još jedan izvor praznih kalorija i bez hranljivih materija. Zamenite ih i fokusirajte se na pijenje više vode.

– Voda pomaže da se ubrza metabolizam i ispunjava vas. Kada osetite glad, često ste dehidrirani i žeđ brkate sa glađu. Pre nego što jedete, popijte čašu vode i zavarajte glad za nekoliko minuta – dodaje ona.

Objektiv.rs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here