Home Svijet UPOZORENJE NA CUNAMI U JAPANU! Alarmirano cijelo stanovništvo, a objavljeno i vrojeme kada će udariti VELIKI TALASI!

UPOZORENJE NA CUNAMI U JAPANU! Alarmirano cijelo stanovništvo, a objavljeno i vrojeme kada će udariti VELIKI TALASI!

0
UPOZORENJE NA CUNAMI U JAPANU! Alarmirano cijelo stanovništvo, a objavljeno i vrojeme kada će udariti VELIKI TALASI!

Upozorenje na cunami izdato je za zapadnu pacifičku obalu Japana, nakon velikog zemljotresa na Filipinima, saopštila je Japanska meteorološka agencija.Agencija je dodala da su talasi cunamija, visine 40 centimetara, primećeni su na japanskom ostrvu Hačidžodžima, posle razornog zemljotresa od 7,6 Rihterova stepena na Filipinima.

Agencija je ranije upozorila da bi talasi mogli dostići metar u visinu, dok je američka služba za upozorenje na cunami objavila ranije da nema više opasnosti od velikih talasa.

Japanska agencija navodi da se talasi od 1 metra očekuju na japanskoj obali u nedelju, oko 1.30 časova ujutru po lokalnom vremenu, javlja televizija “NHK”.Na decu pao krov škole
Podsećamo, danas je zemljotres pogodio drugo najveće filipinsko ostrvo, Mindanao, koji je izazvao nezapamćena oštećenja i stravične prizore!

Društvenim mrežama dele se stravični snimci zemljotresa, kao i posledice usled jakog potresa.

Kako je upozorio Filipinski institut za seizmologiju, situacija je ozbiljna i opasna, prilikom čega su podeljena uputstva kako stanovnici ovog ostrva moraju da se pripreme za evakuaciju, ali i kako da postupaju u zatvorenim prostorima.

– Očekuju se talasi visine preko jednog metra, u cunamiju koji je destruktivan i opasan po život. Obalne zajednice koje mogu biti pogođene moraju odmah da se evakuišu – navodi se u saopštenju Instituta.

Haber.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here