Home Svijet U Beogradu održan 16. protest protiv nasilja

U Beogradu održan 16. protest protiv nasilja

0
U Beogradu održan 16. protest protiv nasilja

Na čelu kolone nosi se veiliki transparenet “Srbija protiv nasilja” i “Studenti protiv nasilja”, sa ozvučenja na kamionu emituje se, kao i redovno, pjesma “Vostarni Sebije”.

Kako je ranije najavljeno, kolona će se kretati od Skupštine Srbije, Bulevarom kralja Aleksandra do Pravnog fakulteta, zatim Beogradskom ulicom do Slavije, odakle će stići do Ministarstva u Nemanjinoj.

Nakon govora kod Ministarstva, šetnja će biti nastavljena ulicama kneza Miloša i kralja Milana do zgrade Predsjedništva.

Učesnici nose transparente na kojima traže ispunjenje zahtjeva protesta, a poseban aplauz okupljenih izazvalo je kada su se pojavili transparenti na kojima su likovi Aleksandra Vučića, Ivice Dačića, Aleksandra Šapića, Vladimira Đukanovića i Dragana Vučićevića u prugastim odijelima.

Konferasije Smiljan Banjac je, pozivajući okupljene u protestnu šetnju, poručio da se “neće odstati od protesta koliko god bude potrebno, što smo pokazali svih ovih dana i mjeseci”.

On je rekao da se 3.maja, kada se desilo masovno ubistvo u osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar”, čulo zvono na uzbunu, “tugovli smo ali i glasno tražili odgovornost”.

“Onima koji donose odluke u ovoj zemlji i imaju apsolutno vlast i apsolutnu odgovornost izgubljeni životi i naš glas nisu bili dovoljni da urade sve što mogu da zaštite našu djecu od nasilja”, naglasio je Banjac, pišu Vijesti.ba.

Kako je poručio, “zato ih stalno pitamo i podsjećamo šta je još potrebno da se desi pa da shvate da imaju odgovornost”.

Haber.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here