Home Svijet Sjeverna Koreja izvela vježbu ‘taktičkog nuklearnog napada’

Sjeverna Koreja izvela vježbu ‘taktičkog nuklearnog napada’

0
Sjeverna Koreja izvela vježbu ‘taktičkog nuklearnog napada’

Spomenuta vježba izvedena je u subotu u jutarnjim satima kako bi se njome “upozorili neprijatelji” da će zemlja biti spremna u slučaju nuklearnog rata, prenosi državna agencija KCNA. Iz Pjongjanga poručuju da će nastaviti raditi na “taktici odvraćanja” usmjerene prema Washingtonu i Seulu.

Dvije krstareće rakete s lažnim nuklearnim bojevim glavama ispaljene su prema Žutom moru na zapadnoj strani korejskog poluotoka, letjele su 1500 kilometara na visini od 150 metara.

Kako bi naglasio važnost jačanja pomorskih snaga Sjeverne Koreje, Kim Jong Un je za to vrijeme posjetio tvornicu streljiva i kompleks u kojem se proizvode brodski motori.

“Kim Jong Un je potvrdio da će na budućoj plenarnoj sjednici Centralnog komiteta Radničke partije naglasak biti na modernizaciji i razvoju brodogradnje”, stoji u priopćenju državne agencije, ali se u njemu ne navodi datum održavanja plenarne sjednice.

Najnovija sjevernokorejska vježba uslijedila je dva dana nakon završetka zajedničke godišnje vježbe Južne Koreje i SAD-a, koja je trajala 11 dana, a u tom su periodu izvođene zračne vježbe s bombarderima B-1B.

Sjevernokorejski je lider prije desetak dana posjetio flotu mornarice na istočnoj obali kako bi nazočio testiranju krstarećih projektila, a u međuvremenu je Pjongjang uputio kritike sporazumu između Seula i Washingtona o jačanju vojne suradnje potpisanog prošlog mjeseca. prenosi n1

Haber.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here