Home Svijet Novi Zeland će zabraniti mobitele u školama zbog pada pismenosti učenika

Novi Zeland će zabraniti mobitele u školama zbog pada pismenosti učenika

0
Novi Zeland će zabraniti mobitele u školama zbog pada pismenosti učenika

Škole na Novom Zelandu nekoć su imale neke od najboljih svjetskih rezultata u pismenosti, ali razine čitanja i pisanja pale su do te mjere da neki istraživači strahuju da postoji kriza u obrazovanju.

Premijer: Zabranit ćemo mobitele, želimo da naša djeca uče, a učitelji poučavaju
Luxon će time prihvatiti politiku koja je testirana s različitim rezultatima u Sjedinjenim Državama, Ujedinjenom Kraljevstvu i Francuskoj. Taj bi potez zaustavio ometanje u razredima i pomogao učenicima da se usredotoče, rekao je Luxon.

“Zabranit ćemo telefone u školama. Želimo da naša djeca uče, a naši učitelji poučavaju”, rekao je.

Više od jedne trećine 15-godišnjaka na Novom Zelandu jedva zna čitati ili pisati
Istraživači iz novozelandske dobrotvorne organizacije Education Hub upozorili su prošle godine na “krizu pismenosti”, otkrivši da više od jedne trećine 15-godišnjaka jedva zna čitati ili pisati. Luxonova konzervativna vlada, koja je prisegnula u ponedjeljak, već je prvi tjedan na vlasti zaglibila u kontroverze.

Prvo je neočekivano ukinula vodeće svjetske mjere za kontrolu pušenja, kojima se trebala zabraniti prodaja cigareta svima rođenima nakon 2008., što su liječnici proglasili “tragičnim”, a zatim pristala ponovno pokrenuti istraživanje nafte i plina u moru, odbacivši jednu od važnijih politika o klimatskim promjenama bivše premijerke Jacinde Ardern.

Haber.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here