NaslovnicaSvijetNova pravila u Makarskoj: Evo za šta sve možete platiti ‘paprenu’ kaznu...

Nova pravila u Makarskoj: Evo za šta sve možete platiti ‘paprenu’ kaznu ove godine

Objavljeno:

spot_img

Za razliku od Splita, Makarska ovog ljeta, izuzev raskalašenih gostiju iz Australije koji dolaze brodovima na rivu, nema nekih većih problema s mirom i redom, prenosi Slobodna Dalmacija.

Naime, ako u Makarskoj na javnoj površini konzumirate alkoholna pića, što se uglavnom odnosi na ekipe sa zidova ispred trgovina, a ljeti na one koje se opijaju po plaži, platićete kaznu od 40 do 132 eura, a ista kazna čeka sve one koji gradom šetaju u kupaćim kostima.

U Makarskoj se psi mogu kupati na plaži na Ramovi, a ako ih redari uoče na nekoj drugoj plaži, odmah opomenu vlasnika, koji ih posluša i ne pravi probleme.

Sada su u Makarskoj u trendu naplate kazni za nepropisno postavljene reklame, naprave i bašte ugostiteljskih objekata i to uglavnom u staroj gradskoj jezgri, a one iznose od 40 do 132 eura za fizičke osobe, od 400 do 663 eura za pravna lica i od 663 do 1.327 eura za kompanije.

Na plažama redari u ljetnom periodu sankcionišu prodavače kukuruza i krafni koji takođe plaćaju kazne od 40 do 132 eura s time da im se oduzimaju i krofne i kukuruzi, koji se potom bacaju jer se ne smiju donirati.

Naplaćuju se u Makarskoj i kazne za narušavanje javnog reda i mira bukom, posebno onom s gradilišta od 14 do 17 sati i od 20 do 9 sati, i tu su kazne od 40 do 1.327 eura, a sankcije snose i iznajmljivači ležaljki koje nisu posložene prema Pravilniku o gospodarskom korištenju i posebnoj upotrebi pomorskog dobra na području Županije splitsko-dalmatinske, piše Slobodna Dalmacija.

Haber.ba

Posljednje objavljeno

Nikšić: Elektroprivreda BiH mora ići na poskupljenje struje za privredu. Za domaćinstva još ne

Zbog inflacije i situacije s kupovnom moći građana, nećemo povećavati cijenu električne energije...

Veliki kašalj potvrđen u BiH – sve češće nespecifične upale pluća kod djece

Za djecu do godinu dana, nerijetko je životno ugrožavajuće. Ljekari upozoravaju da se...

Pročitaj i ovo

Nikšić: Elektroprivreda BiH mora ići na poskupljenje struje za privredu. Za domaćinstva još ne

Zbog inflacije i situacije s kupovnom moći građana, nećemo povećavati cijenu električne energije...