NaslovnicaSvijetIzrael ponovo izveo napad na bolnicu Al Šifa u Gazi, velika šteta...

Izrael ponovo izveo napad na bolnicu Al Šifa u Gazi, velika šteta nanesena odjelu intenzivne njege

Objavljeno:

spot_img

Portparol ministarstva Ashraf Al Kudra (Al-Qudra) rekao je da je drugi napad izraelske vojske nanio značajnu štetu zgradi odjela intenzivne njege.

Kardiološka jedinica bolnice teško je oštećena u jutarnjim satima u napadu izraelske vojske.

Al Kudra je saopštio da je “velika šteta pričinjena na zgradi intenzivne njege u medicinskom kompleksu Al Šifa, zapadno od grada Gaze, kao rezultat ponovnog gađanja izraelske vojske.”

– Okupatori su nedavno ciljali niz ljudi dok su pokušavali napustiti Al Šifu – rekao je Al Kudra.

Prema palestinskim medicinskim izvorima, izraelska vojska okružila je bolnicu od subote i puca na sve koji se kreću. Navodi se da je medicinski kompleks uglavnom van funkcije i da mu ponestaje medicinske opreme i potrepština.

Al Kudra je naglasio da je “hitna intervencija neophodna za situaciju u medicinskom kompleksu Al Šifa, inače će izgubiti više ranjenih pacijenata”.

Prethodno je generalni direktor bolnica u Pojasu Gaze Muhamad Zakut (Muhammad Zaqout) upozorio da su životi oko 650 pacijenata, među kojima 36 djece ugroženi zbog katastrofalne situacije u bolnici Al Šifa.

Bolnica Al Šifa i njena okolina, kao i druge bolnice u Pojasu Gaze, posljednjih su dana stalno na meti izraelske vojske, prenosi Avaz

Haber.ba

Posljednje objavljeno

Pročitaj i ovo

Dodik najavljuje veliku proslavu za 9. januar, hoće li Schmidt ispuniti svoje obećanje da dan RS više nikad neće biti isti?

U Banjoj Luci je jučer održana prva sjednica 'Odobra za proslavu Dana Republike...

Damir Nikšić uputio inicijativu koja bi udarila po džepu one koji imaju više stanova, a ne koriste ih

Damir Nikšić, zastupnik Naše stranke u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH, uputio je danas...