NaslovnicaSvijetHezbolah napao Izrael dronovima i raketama, ima i žrtava

Hezbolah napao Izrael dronovima i raketama, ima i žrtava

Objavljeno:

spot_img

Od početka rata 7. oktobra Izrael i Hezbolah svakodnevno se sukobljavaju, uglavnom u pograničnom području. U ovom su navratu koristili tri bespilotne letjelice.

Objavljeno je i da je topnička vatra bila usmjerena na položaje na kojima su bili stacionirani izraelski vojnici na tom području. Nekoliko izraelskih vojnih položaja u blizini granice također je gađano raketama Burkan. Navedeno je da u napadima ima žrtava. Izraelska vojska potvrdila je napad i da se na s libanonske strane ispalilo 25 raketa.

Kao odgovor na napade iz Libanona, gađali su “terorističku infrastrukturu Hezbolaha” topništvom, borbenim zrakoplovima i helikopterima. Za cilj su Izraelci imali i “ćeliju koja je pokušala ispaliti protutenkovski projektil iz regije Marwahin” u blizini granice.

Vođa Hezbolaha Hassan Nasrallah rekao je 11. novembra da njegovi borci koriste novo oružje, uključujući rakete Burkan koje mogu nositi 300 do 500 kilograma eksploziva.

U svakodnevnoj razmjeni vatre duž granice od 7. oktobra u Libanonu je ubijeno najmanje 90 ljudi, većinom boraca Hezbolaha, ali i 11 civila. S izraelske strane poginulo je devet osoba, uključujući šest vojnika. prenosi n1

Haber.ba

Posljednje objavljeno

Pročitaj i ovo

Ovo je danas najzagađeniji grad u BiH i ne, nije Sarajevo: Zrak vrlo nezdrav za stanovništvo!

Kvalitet zraka danas je vrlo nezdrav na području Tuzle, dok je na području...