Home Svijet GUVERNERKA: OBILNE KIŠE U NEW YORKU SU NOVO NORMALNO

GUVERNERKA: OBILNE KIŠE U NEW YORKU SU NOVO NORMALNO

0
GUVERNERKA: OBILNE KIŠE U NEW YORKU SU NOVO NORMALNO

Hochul je istakla da su ove poplave, koje su izazvale ozbiljne smetnje u javnom prijevozu i saobraćaj, rezultat nepovoljnih utjecaja klimatskih promjena.

U nekim dijelovima najmnogoljudnijeg grada u SAD-u palo je oko 20 centimetara padavina, što je prouzrokovalo ozbiljne poplave.

Guvernerka je proglasila vanredno stanje za New York, Long Island i Hudson Valley, upozoravajući na “po život opasne” situacije. Unatoč obilnim kišama, guvernerka je istakla da nisu prijavljene žrtve.

Poplave su uzrokovale velike smetnje u podzemnoj željeznici i željeznici Metro North, s mnogim linijama koje su potpuno obustavljene i zatvorenim stanicama.

Lokalne vlasti su apelirale na građane da izbjegavaju putovanja osim ako su prisiljeni bježati iz poplavljenih područja. Hochul je najavila da će izvanredno stanje ostati na snazi sljedećih šest dana, omogućujući bržu alokaciju kriznih sredstava.

Guvernerka je također razgovarala s Bijelom kućom i čelnicima Senata, uključujući Chucka Schumera, te je najavila spremnost savezne pomoći u slučaju da situacija zahtijeva proglašenje katastrofe. prenosi hayat

Haber.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here