NaslovnicaSvijetErdogan: Otvoreno kažem, Izrael je teroristička država

Erdogan: Otvoreno kažem, Izrael je teroristička država

Objavljeno:

spot_img

Erdogan je najoštrije osudio izraelske napade na blokirani Pojas Gaze u obraćanju Klubu zastupnika vladajuće Stranke pravde i razvoja (AK Party) u Velikoj narodnoj skupštini Republike Turske.

“Izrael primjenjuje strategiju potpunog uništenja ljudi u jednom gradu. Otvoreno kažem, Izrael je teroristička država”, kazao je Erdogan.

Turski predsjednik Erdogan uputio je i poruku izraelskom premijeru Benjaminu Netanyahuu:

“Imaš atomsku bombu, nuklearno oružje i time prijetiš. Šta god da imaš, znaj da si na odlasku.”

Erdogan je dalje kazao da će Izrael, ukoliko nastavi s masakrima, utvrditi epitet terorističke države koju cijeli svijet proklinje.

“Bez obzira što to nekome smeta, nikada se ne ustručavamo kazati činjenicu da su članovi Hamasa pripadnici otpora koji pokušava zaštititi svoju domovinu i živote”, kazao je Erdogan.

Erdogan je najavio korake koji će obezbjediti procesuiranje izraelskih političkih i vojnih zvaničnika pred međunarodnim sudovima, zbog masakara nad nedužnim ljudima u Gazi

Najavio je i da će telefonom razgovarati s čelnicima zemalja koje su bile uzdržane od glasanja o rezoluciji o Gazi, koju je Generalna skupština UN-a usvojila sa 121 glasom.

“Pružamo sve vrste vidljive i nevidljive humanitarne podrške Palestini na bilateralnoj osnovi, a nastavit ćemo raditi i na izolaciji Izraela na međunarodnoj sceni”, istakao je Erdogan. prenosi novi

Haber.ba

Posljednje objavljeno

Pročitaj i ovo