Home Svijet Drama u Njemačkoj: Hitna ju je odbila pokupiti, pa se porodila u autobusu

Drama u Njemačkoj: Hitna ju je odbila pokupiti, pa se porodila u autobusu

0
Drama u Njemačkoj: Hitna ju je odbila pokupiti, pa se porodila u autobusu

U poslijepodnevnim satima 6. juna, žena i njen suprug, koji u medijima nisu imenovani, nazvali su najbližu bolnicu i zatražili da vozilo hitne pomoći dođe po njih jer je njihov sinčić bio spreman doći na svijet. Tada ih je dočekao prvi hladni tuš – iz hitne službe su ih odbili jer ženi nije bio pukao vodenjak, prenosi Večernji list BiH.

“Budući da amnionska vrećica nije pukla, nije bilo potrebe za kolima hitne pomoći i ljekarom. U toj situaciji još uvijek se može otići u bolnicu kako bi se tamo rodilo dijete”, rekao je portparol vatrogasne službe u Essenu za njemački WDR.

Iz bolnice su ih uputili da dođu autom koji supružnici ne posjeduju, pa su bili prisiljeni sjesti u autobus u pratnji porodičnog prijatelja Alexandera Skopeka. Tamo je sve ubrzo krenulo nizbrdo. prenosi n1

Ženi je vodenjak pukao u autobusu koji je stao na stanici Steeler, a otac je zamolio putnike da izađu van, što su oni i učinili. Uskoro je na mjesto događaja stigla i hitna služba, koja je zbrinula majku i dijete. Skopek je medijima otkrio da je maleni Milan dobro i da je kod kuće.

Međutim, nije baš najbolje njegova majka, koja je zbog cijelog događaja zatražila psihološku pomoć, a vozača autobusa službeno je prijavila. Osim što nije napustio autobus dok je rađala, zamjera mu i što se nije odmah zaustavio, već je to učinio tek na stanici Steeler.

Kompanija u čijem je vlasništvu autobus slučaj još istražuje, a vozača brane da nije odmah shvatio da je u toku porod, piše Dnevnik.hr.

Haber.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here