Home Svijet Čistačice zajedno kupile tiket i osvojile milionski jackpot

Čistačice zajedno kupile tiket i osvojile milionski jackpot

0
Čistačice zajedno kupile tiket i osvojile milionski jackpot

One su tiket kupile u junu, a prošle sedmice su saznale da su osvojile najveću nagradu.

Žene su dio grupe koja skuplja otpad koji nije biorazgradiv iz kuća u gradu Parapanangadi u okrugu Malapuram. One obično zarađuju oko 250 rupija dnevno, uz manji dodatak ukoliko uspiju da lokalnoj korporaciji prodaju nešto od sakupljenog otpada, piše BBC.

Čistačice kažu da novac koji zarađuju nije dovoljan da se sastavi kraj sa krajem i većina njih mora da pozajmljuje kako bi platile obrazovanje svoje djece i pokrile druge troškove. Zato one povremeno zajedno kupe loto tiket.

Lutrija je u velikoj mjeri protivzakonita u brojnim indijskim državama, ali vlasti Kerale dozvoljavaju lutriju koju kontroliše država, dok su privatne igre na sreću zabranjene.

Rada, jedna od žena, rekla je da su one jednom dobile nagradu od 1.000 rupija i da su je podijelile.

Žena po imenu Babi, kojoj su poplave 2018. godine odnijele kuću, izjavila je da nije mogla da vjeruje kada je saznala da su osvojile džekpot, te da od svog dijela novca planira da kupi kuću i isplati dugove.

Druge žene imaju slične, teške životne priče, a većina njih planira da potroši veći dio novca za obrazovanje svoje djece.

Nakon što plate porez, ženama će ostati 63 miliona rupija, dvije će podijeliti 6,3 miliona rupija, dok će ostale dobiti svaka po toliko.

Pored sakupljanja otpada, ove žene pomažu i u izgradnji javnih toaleta i grade objekte za odlaganje smeća, pišu Vijesti.

Dan nakon što su osvojile novac, čistačice su se vratile na posao, a jedna od njih je izjavila da one nikada neće napustiti to radno mjesto jer je “baš taj kolektiv svima donio napredak”.

Haber.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here