Home Sport VIDEO: Penal za PSG razbjesnio nogometni svijet, legende ogorčene sudijskom odlukom

VIDEO: Penal za PSG razbjesnio nogometni svijet, legende ogorčene sudijskom odlukom

0


Park prinčeva je sinoć bio domaćin prave drame na utakmici Lige prvaka između Paris Saint-Germaina i Newcastlea (1:1) koja je mogla dati mnoge odgovore kada je u pitanju prolazak u naredni krug iz “grupe smrti” uz lidera Borussiju Dortmund.

PSG sada uoči posljednjeg kola ima sedam bodova, dok Newcastle i Milan imaju po pet, ali sve je to moglo biti drugačija da se Parižani sinoć u osmoj minuti sudijskoj nadoknade nisu spasili novog poraza.

Francuski napadač Kylian Mbappe je pogodio iz penala koji je izazvao velike polemike, a u redovima engleskog klub su bijesni.

Situaciju pogledajte na 4:27 priloženog videa.

Naime, sudija Szymon Marciniak je prvo ignorisao situaciju u šesnaestercu Newcastlea, ali onda je intervenisao VAR pa je Poljak nakon pregleda snimke dosudio penal procijenivši da je igranje Tina Livramenta rukom dovoljno za najstrožu kaznu. Lopta je, kako što se moglo vidjeti, od prsa odbila u lakat.

Svoje razočaranje javno su podijelile i brojne nogometne legende.

“Učini mi je…u uslugu. Kakva gomila sr…”, poručio je Alan Shearer, dok je Michael Owen dodao: “Ovo je slomilo srca igrača Newcastlea, a imali su tako dobar nastup. Nikada u milion godina to nije bio penal. Dalje smo nego ikad od primjene dosljednosti u pravilu igranja rukom.”

Sličnog mišljenja je i Gary Lineker koji je odluku nazvao smijurijom, ali to neće puno pomoći Newcastlea koji će u posljednjem kolu protiv Milana na domaćem terenu tražiti put u nokaut fazu Lige prvaka.

 

(24sata.info / Klix.ba)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here