Home Sport Velež izbjegao poraz od Širokog Brijega u posljednjim minutama

Velež izbjegao poraz od Širokog Brijega u posljednjim minutama

0
Velež izbjegao poraz od Širokog Brijega u posljednjim minutama

U posljednjoj utakmici 15. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine ekipe Širokog Brijega i Veleža su odigrale neriješeno, 2:2.

Širokobriježani su večeras ugostili Rođene na stadionu Mokri Dolac u Posušju zbog toga što je na stadionu Pecara u toku rekonstrukcija travnjaka.

I utakmica nije mogla početi bolje za njih. U desetoj minuti Suljić gubi jednu loptu na 25 metara od svoga gola, do nje dolazi Ćavar i lijepim udarcem sa vrha šesnaesterca postiže pogodak za 1:0.

Prvu priliku za ekipu Veleža bilježimo u 16. minuti kada Guliashvili šutira sa 20-ak metara, ali lopta odlazi preko gola.

Lukić je u 24. minuti šutirao sa velike udaljenosti, ali lopta je otišla preko gola. U 34. minuti Puce je šutirao glavom, ali je golman Širokog Brijega bio siguran. U 39. minuti Suljić se našao u dobroj poziciji i šutirao je sa 15-ak metara, ali lopta je otišla pored gola.

Generalno, nije viđeno mnogo u prvom poluvremenu ni od jedne ekipe, posebno nakon pogotka današnjeg “domaćina”. Igralo se uglavnom između dva šesnaesterca i bez većih uzbuđenja. Otuda je i došla samo jedna minuta nadoknade vremena, a na odmor se otišlo sa vodstvom ekipe Širokog Brijega od 1:0.

Drugo poluvrijeme počelo je odlično po ekipu Veleža. U 50. minuti nakon dobre akcije Vehabović je ubacio, Haskić šutirao, a lopta se odbila od jednog igrača ekipe Širokog Brijega i na nju je natrčao Puce koji postiže pogodak za 1:1.

Ali to nije bio nagovještaj uzbudljivije igre nego u prvom poluvremenu, već se nastavilo igrati između dva šesnaesterca, tvrdo i bez puno izglednih prilika.

I to sve do 67. minute kada Širokobriježani ponovo dolaze u vodstvo, i ponovo pogotkom Ćavara. Ovoga puta je sa ivice šesnaesterca pogodio u same rašlje za novo vodstvo svoje ekipe.

Probudili su se nakon toga i igrači Veleža. Najprije je u 77. minuti Halilović šutirao preko gola, a zatim je u sljedećem napadu Haskić šutirao glavom, ali bez uspjeha.

“Rođeni” su vršili sve veći pritisak kako se bližio kraj utakmice, dok se ekipa Širokog Brijega više orijentisala na čuvanje prednosti. U 89. minuti Haskić se našao u dobroj poziciji, šutirao je, ali lopta odlazi u korner nakon kojeg gosti dolaze do izjednačenja. Vehabović je ubacio, a u gužvi se najbolje snašao Peco koji pogađa za 2:2.

U četiri minute nadoknade vremena možemo izdvojiti jedino pokušaj Šute koji je sa 30 metara šutirao prema golu Veleža, ali bez uspjeha.

Ekipa Širokog Brijega u narednom kolu gostuje GOŠK-u, dok će ekipa Veleža ugostiti Sarajevo.

15. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine:

Široki Brijeg 2:2 Velež (Ćavar 10’,67’ – Puce 50’, Peco 90’)

Stadion: Mokri Dolac (Posušje). Sudija: Luka Bilbija. Žuti kartoni: Musa, Buljan (Široki Brijeg), Oreč, Peco (Velež).

ŠIROKI BRIJEG: Tomić, Dadić, Šaravanja, Musa, Buljan (Pranjić), Ćavar, Mamić (Matić), Tomislav Tomić, Kpan (Kuprešak), Chinedu, Lukić (Šuto)

VELEŽ: Hadžikić, Oreč, Hrkać, Bruno, Šturm, Vehabović, Puce (E. Halilović), D. Halilović, Suljić (Kuko), Guliashvili (Peco), Haskić

 

(SCsport)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here