Home Sport Samra Eminović nova v.d. direktorice Fudbalskog kluba Velež

Samra Eminović nova v.d. direktorice Fudbalskog kluba Velež

0
Samra Eminović nova v.d. direktorice Fudbalskog kluba Velež

Foto: FK Velež

Fudbalski klub Velež Mostar danas je zvanično potvrdio da je Samra Eminović imenovana na funkciju vršiteljice dužnosti direktorice kluba.

Eminović je i dosad bila uposlenica Rođenih, ali je radila u pravnom sektoru kluba, čija je bila i voditeljica.

Sada je imenovana za v.d. direktoricu kluba do izbora novog direktora, a na funkciji može ostati najduže šest mjeseci od donošenja ove današnje odluke.

Dijelom tima Fudbalskog kluba Velež Eminović je postala početkom decembra 2022. godine, gdje je bila zadužena za rješavanje obaveza iz domena pravne regulative, te je za kratak period, kako kažu iz FK Velež, pokazala zavidne menadžerske sposobnosti, visoku ambiciju i uspostavila jasne profesionalne standarde u funkcionisanju ovog važnog segmenta djelovanja kluba.

“U proteklom periodu, kao dio administrativnog tima Fudbalskog kluba Velež, moram to tako reći, uradili smo lavovski posao na unapređenju svih segmenata djelovanja kluba. Bilo je tu možda i nekih loših, ali sigurno i jako dobrih odluka koje su od izrazitog značaja za razvoj i napredak našeg kluba u budućnosti. Kroz sve ovo vrijeme sam shvatila, u punom smislu te riječi, da Velež nije samo nogometni klub, već da je istinska snaga i uistinu i bez trunke preuveličavanja, jedna velika porodica”, rekla je Eminović.

“Tu su ljudi koji punim plućima osjećaju ovaj klub i koji svakim danom u različitim segmentima njegovog djelovanja silno žele njegov napredak i na tome predano rade, a što vjerujem da je i cjelokupna bosanskohercegovačka sportska javnost i uspjela da prepozna, jer naš klub često u pozitivnom svjetlu puni novinske članke kako domaćih, tako i medija u regionu”, dodala je nova direktorica Veleža.

Samra Eminović rođena je u Mostaru. Diplomirala je na Pravnom fakultetu Univerziteta Džemal Bijedić u Mostaru da bi po uspješno okončanom studiju sa dosta uspjeha radila u struci gdje je stjecala neophodno radno iskustvo.

Sretna je supruga i ponosna majka trogodišnjeg dječaka.

Ranije je funkciju direktora FK Velež obnašao Sanjin Alagić, a iz FK Velež se u današnjem saopćenju nisu doticali njegovog statusa.

 

 

(24sata.info)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here