Home Sport Real uz puno muke izborio četvrtfinale Lige prvaka, City rutinski prošao

Real uz puno muke izborio četvrtfinale Lige prvaka, City rutinski prošao

0
Real uz puno muke izborio četvrtfinale Lige prvaka, City rutinski prošao

Plasman u četvrtfinale Lige prvaka večeras su izborili Manchester City i Real Madrid i tako se pridružili Bayernu i Paris Saint-Germainu, koji su mjesto među najboljih osam izborili u utorak.

City je na domaćem terenu pobijedio Copenhagen 3:1 i u četvrtfinale ušao s ukupnih 6:2, dok je Real na Santiago Bernabeuu odigrao 1:1 s RB Leipzigom i prošao s ukupnih 2:1.

City lako pobijedio Copenhagen

Manchester City rutinski je odradio posao na domaćem terenu u uzvratnoj utakmici protiv Copenhagena. Nakon što je u prvoj utakmici pobijedio 3:1, isti rezultat ponovio je i sada. Sve je bilo riješeno već u prvih 10 minuta, kada su golove zabili Manuel Akanji i Julian Alvarez.

Gosti su uspjeli smanjiti nakon lijepe akcije u 29. minuti, a strijelac je bio Mohamed Elyounoussi.

Ipak, pred sam kraj prvog dijela Erling Haaland vratio je dvoznamenkastu prednost Cityju. Do kraja susreta rezultat se nije mijenjao, prenosi Index.

Real prošao uz puno muke

Puno napetije bilo je u dvoboju Real Madrida i RB Leipziga, u kojem je Real branio minimalnu prednost iz prvog susreta. Leipzig je u prvom dijelu bio znatno opasnija ekipa, ali Lois Openda i Benjamin Šeško propustili su nekoliko velikih prilika za vodstvo.

Real se probudio na startu drugog poluvremena i kaznio Leipzigove promašaje pogotkom Viniciusa na asistenciju Judea Bellinghama u 65. minuti. No vodstvo Reala nije dugo trajalo, jer je samo tri minute kasnije Willi Orban glavom poravnao na 1:1 nakon ubačaja Davida Rauma.

Do kraja utakmice opet je dominirao njemački sastav, ali nije uspio doći do pogotka koji bi susret odveo u produžetke. Najbliže tome bio je Dani Olmo u 92. minuti, no njegov udarac odsjeo je na prečki.

 

(24sata.info)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here