Home Sport Muzeferija: Nadam se još boljem plasmanu

Muzeferija: Nadam se još boljem plasmanu

0
Muzeferija: Nadam se još boljem plasmanu

Bosanskohercegovački skijašica Elvedina Muzaferija koja je danas osvojila deveto mjesto u superveleslalomu koji se u okviru Svjetskog kupa vozio u Kvitfjellu (Norveška) izjavila je da je veoma sretna poslije još jednog velikog individualnog uspjeha.

– Nažalost utrka spusta je otkazana, ali ovo je meni dobro da imam priliku da se kvalifikujem za finale u Super G-iju. Trenutno sam 24. u ukupnom poretku Super G-ija. Imamo još sutra utrku i nadam se da ću imati još bolji plasman i da ću sigurno ići u Saalbach – dodala je Muzeferija.

Govoreći o stazi u Kvitfjellu, Muzeferija je istakla kako je ne poznaje tako dobro, kako inače poznaje staze u Svjetskom kupu.

– Nije bilo tako lako, bila sam na ovoj stazi prošle godine i nažalost bila sam jako spora. Moje samopouzdanje je trenutno na visokom nivou i bez obzira na kojoj sam stazi, mogu skijati jako brzo i dobro – dodale je Muzaferija.

Utrke su sada malo drugačije, prokomentirtala je Muzeferija dodajući da su veća očekivanja od sviju. Dodala je da joj je drago da je uspjela pokazati da može napraviti jako dobar rezultat, te da je ovo samo početak njene  karijere.

Izrazila je nadu da će se Svjetski kup ponovo vratiti u BiH.

– Nadam se da će biti prilike da se Svjetski kup vrati u BiH, već smo predhodne godine imali Evropa kup i mislim da je bilo jako dobro organizovano.  Mislim da će trebati još par godina da se Svjetski kup vrati u BiH – rekla je Muzaferija.

 

 

(FENA)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here