Home Sport FIS ponovo na mukama: Hoće li naša Elvedina Muzaferija ipak imati sreće

FIS ponovo na mukama: Hoće li naša Elvedina Muzaferija ipak imati sreće

0

Nakon otkazivanja dvije Super – G utrke za žene proteklog vikenda u Val di Fassi, Međunarodna skijaška federacija (FIS), ponovo je na mukama.

Najbrže skijašice svijeta, među kojima je i Elvedina Muzaferija (24), iz Italije su preselile u Norvešku gdje su, ovog vikenda, na rasporedu po jedan spust i Super-G.

Međutim, dočekalo ih je kišno i maglovito vrijeme zbog kojeg je jutros otkazan prvi zvanični trening spusta. Drugi trening mora bi biti održan sutra, a u slučaju da se to ne desi organizatori su, tokom večerašnjeg sastanka, učesnicima saopćili da su sve karte otvorene.

S obzirom na to da spust utrka ne može biti održana bez najmanje jednog zvaničnog treninga, a da isti uvjet ne važi za Super-G, u Kvitfjellu bismo upravo mogli pratiti duplo takmičenje u ovoj disciplini.
Kako je iznešeno, dođe li do otkazivanja spust utrke u subotu, norveški ski centar bi u nedjelju i ponedjeljak mogao biti domaćiin Super-G avanturama.

U svakom slučaju, ostaje nam da ispratimo dešavanja na stazi u petak, 1.marta od 11 sati, a zvanični spust trening, ako bude održan najbolja bosanskohercegovačka alpska skijašica startat će s brojem 28.

Podsjetimo, Muzaferija je u borbi za dragocjene bodove i još jedan historijski podvig. U dosadašnjim utrkama prikupila je ukupno 102 boda u Svjetskom kupu. U disciplini Super-G osvojila je 33 i 69 bodova u spustu. U ukupnom poretku disciplina trenutno zauzima 29. i 23. mjesto te je korak do ovjere finala Svjetskog kupa u obje discipline.

(24sata.info)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here