Home Sport Džumhur: Vrijeme je da se vratim u ‘top 100’

Džumhur: Vrijeme je da se vratim u ‘top 100’

0
Džumhur: Vrijeme je da se vratim u ‘top 100’

Prvi put osjećam da imam samopouzdanje koje nisam imao u proteklim godinama i vrijeme je da se vratim u top 100, izjavio je najbolji bh. teniser Damir Džumhur u intervjuu za Dnevni Avaz, dodavši kako smatra da se vratio na nivo kada je bio jedan od najboljih tenisera svijeta.

Džumhur je predvodio Davis Cup reprezentaciju Bosne i Hercegovine do pobjede nad selekcijom Bugarske, a prije toga imao je zapažene nastupe i kako kaže, osjeća se bolje nego u proteklim godinama.

– Ovu godinu sam krenuo, igrački i rezultatski, najbolje u posljednje 3-4 godine. Stigao sam i do poluflnala jakog Challengera u Belgiji gdje sam izgubio od Borne Ćorića u meču koji sam trebao možda i dobiti protiv igrača koji je sedmicu kasnije igrao finale u Montpellieru. Tim duelom sam pokazao da mogu i dalje igrati u vrhu svjetskog tenisa – kazao je Džumhur u intervjuu za Dnevni Avaz.

Ističe da sada ima drugačiji pristup na terenu, da je miran, staložen i fizički spreman i da vjeruje da može praviti dobre rezultate.

– Znam da nekad u priči zvučim kao neko ko nema samopouzdanje. Ne volim misliti o povratku tamo gdje sam bio, jer znam da je iz ovog ugla dosta daleko. Drago mi je da sam prevazišao sve to i istinski razmišljati o top 100. Tada će biti lakše jer bih igrao glavne turnire bez kvalifikacija. Imam osjećaj da igra koju trenutno igram je jako blizu, ako ne i na istom nivou kao ona kada sam bio 23. na svijetu – istakao je 31-godišnji teniser.

(FENA) 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here