Home Sport Dugo iščekivani derbi razočarao: Fenerbahce i Galatasaray remizirali bez pogodaka

Dugo iščekivani derbi razočarao: Fenerbahce i Galatasaray remizirali bez pogodaka

0
Dugo iščekivani derbi razočarao: Fenerbahce i Galatasaray remizirali bez pogodaka

Večeras je odigran veliki derbi turske Super Lige između ekipa Fenerbahcea i Galatasaraya, a na kraju nije bilo ni pogodaka, ni pobjednika.

U ovaj derbi, koji se sedmicama s nestrpljenjem iščekivao u Turskoj, obje ekipe su ušle sa istim brojem bodova – 43. Fenerbahce je zbog bolje gol-razlike zauzimao prvu poziciju ispred Galatasaraya na drugoj. S toga je ovaj derbi nosio ne samo moralni, već i veliki rezultatski značaj.

Ali početak derbija nije ispunio očekivanja mnogih. Već od samoga starta bila je vidljiva nervoza među igračima obje ekipe, što je dovelo do brojnih prekršaja i prekida. Od pravih prilika nije bilo ni traga.

S toga je razočaravajuće prvo poluvrijeme završeno bez pogodaka i bez da je i jedna ekipa uputila šut u okvir gola.

Prve ozbiljne prilike u drugom poluvremenu bilježimo tek u 68. minuti, a u centru pažnje su bile zvijezde dvije ekipe. Najprije se Edin Džeko našao u dobroj situaciji, šutirao, ali lopta se odbila od jednog igrača i opet došla do njega koji iz drugog pokušaja šutira preko gola. Već u narednom napadu Mauro Icardi, na drugoj strani, bio je najviši nakon jednog centaršuta, ali glavom šutira malo pored gola.

Kako se kraj utakmice bližio, tako su obje ekipe igrale sa još više opreza. Cilj je prvenstveno bio sačuvati svoj gol, pa tek onda ugroziti protivnički. Gosti su bili malo agilniji, pokušali su i izmjenama da okrenu situaciju na terenu u svoju korist, ali bez konkretnog uspjeha.

Treba istaknuti kako je i Edin Džeko, kapiten Fenerbahcea i reprezentacije Bosne i Hercegovine, napustio igru pred sami kraj utakmice, a umjesto njega je ušao Michy Batshuayi.

Utakmica je završena bez golova i pobjednika, a trka između ove dvije ekipe za titulu prvaka se nastavlja nakon dvosedmične pauze u prvenstvu koja počinje od sutra, prenosi SCsport.

 

 

(24sata.info)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here