Home Sport Dogovoren posljednji ples Messija i Ronalda, duel u Rijadu za kraj epskog rivalstva

Dogovoren posljednji ples Messija i Ronalda, duel u Rijadu za kraj epskog rivalstva

0
Dogovoren posljednji ples Messija i Ronalda, duel u Rijadu za kraj epskog rivalstva

Cijeli svijet će ispratiti ovo.

Fudbalski klub Al Nassr, za koji igra Cristiano Ronaldo biće domaćin Inter Miamiju, Lionela Messija, 24. februara sljedeće godine u prijateljskom meču koji je nazvan „Posljednji ples“, saopšteno je u utorak na zvaničnom sajtu turističke stranice Riyadha, glavnog grada Saudijske Arabije.

Riyadh će biti domaćin spektakularnog meča u kojem će vjerovatno posljednji put u karijerama na suprotnim stranama biti zvanično dva najbolja fudbalera 21. vijeka, a po mišljenjima velikog dijela javnosti i dva najbolja fudbalera svih vremena.

Portugalac Ronaldo i Argentinac Messi su godinama igrali jedan protiv drugog na klupskom nivou, dok je Leo Messi bio član Barcelone. Portugalac se suočavao sa Messijem prvo u dresu Manchester Uniteda u Ligi prvaka, a zatim kao član Real Madrida u španskoj La Ligi.

Počevši od 2005. godine, dva velikana svjetskog fudbala osvojila su čak 13 Zlatnih lopti – Leo Messi osam, a Cristiano Ronaldo pet.

Na reprezentativnom nivou Messi i Ronaldo su samo jednom igrali jedan protiv drugog. Februara 2011. godine Argentina je u švicarskom gradu Ženevi pobijedila Portugal 2:1. Obojica su dala po gol, Ronaldo iz igre u 21. minutu za izjednačenje na 1:1, a Messi iz penala u 90. minutu za konačnih 2:1 za Argentinu.

 

 

(24sata.info)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here